Főoldal » Fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolója

Fehér- és rozéborok 2016. évi Országkóstolója

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Földművelésügyi Minisztérium a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen meghirdette a Fehér- és Rozéborok Országkóstolóját. A mintákat és a jelentkezési lapokat 2016. május 2-ig lehet beküldeni a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságára. A nevezni kívánt borokból tételenként 4 palackot kell beszállítani 2016.03.21. és 2016.05.02. között a NÉBIH BAII (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság) budapesti központjába.magyar bor

NÉBIH BAII 1118 Budapest Higany u. 2.

Nyitva tartás:

Hétfőtől-csütörtökig: 08:00-15:30

Péntek: 08:00-12:00

Nevezhetnek az alábbi feltételekkel megfelelő bortételek:

– kereskedelmi forgalomban kapható (lehetőség szerint 2016. december 31-ig)

– rendelkezik NÉBIH forgalomba hozatali engedéllyel, vagy a forgalomba hozatali engedély iránti kérelem az Országkóstoló jelentkezési lappal egyidejűleg benyújtásra kerül

– vállalja, hogy a Borkiválóságnak ítélt tételből 500 palack forgalomba hozható készletmennyiséggel rendelkezik (kivétel a borkülönlegességnek számító tételek pl. aszú)

– rozéborok esetében csak száraz, félszáraz borokat várnak

– fehérborok esetében száraz, félszáraz, félédes és édes borokat várnak

– kiskereskedelmi bruttó beszerzési ára min. 600 Ft

Figyelem: Egy pincészet maximum 3 fehér és maximum 3 rozé bortételt küldhet az Országkóstolóra!

További kérdés esetén a borkivalosag@fm.gov.hu e-mail címre várják a leveleket.

Az Országkóstoló nevezési feltételeit az itt található dokumentum tartalmazza, nevezési lapot a fehérborokhoz itt, a rozéborokhoz itt találnak.

bor... A Nemzeti Borkiválóság Program nem borverseny. A program célja a kezdetektől fogva az, hogy létrejöjjön egy olyan országos bormustra, amely az egész országra kiterjedő, átfogó, borvidékeket, szőlőfajtákat és borászatokat mutatja be. Az értékelés szempontjai nemzetközi borbírálati rendszeren alapulnak, melynek köszönhetően a magyar és külpiaci pozicionálást szeretné az FM támogatni.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?