Főoldal » A helyi piacok növekvő szerepéről…

A helyi piacok növekvő szerepéről…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Munkahelyeket teremtenek a helyi piacok

A vidék és a város összetartoznak. Egyik a másik nélkül nem létezhet. Egy közösségben, egy nemzetben a munkásnak, legyen az ipari, szolgáltatásban tevékenykedő, mezőgazdaságban dolgozó, vagy szellemi munkás, szolidárisnak kell lennie a másikhoz. Jelen tevékenységünkkel teszünk azért, hogy ez az összetartozási érzés erősödjön és a későbbiek során egy valódi és erőteljes szövetkezeti mozgalommá fejlődjön.

A helyi termékek felkarolása, a helyi feldolgozás és értékesítés támogatása javíthat a vidéki területek gazdasági helyzetén, és növelheti a foglalkoztatást – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a csurgói Megoldás Alapítvány konferenciáján.

A A VM. Sajtóiroda közleményében megállapítja, hogy a  szakminisztérium támogatja, hogy az országban minél több helyen jöjjenek létre termelői piacok. A tárca tervei szerint novemberben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból is lehet majd forrást igényelni helyi piacok kialakítására. Éppen zajlik egy tárcaközi egyeztetés is, amelynek eredményeképp hamarosan megszülethet az a jogszabály, mely könnyítene a termelői piacok létrehozásának feltételein. Emellett fontos a vidéki turizmus ösztönzése és a hagyományos kézműves foglalkozások támogatása is.

A Megoldás Alapítvány „Interszektorális együttműködés a foglalkoztatásért” címmel rendezte meg kétnapos konferenciáját, melyen szakemberek számoltak be a munkaerőpiacról és a vidéki munkahelyteremtés kilátásairól. Megvitatásra kerültek például a foglalkoztatáspolitika új törekvései, vagy a hátrányos helyzetűek képzési, elhelyezkedési lehetőségei is.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?