Főoldal » Remote KVM vs. iKVM

Remote KVM vs. iKVM

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nemrég összefutottam egy APC AP5202-es KVM kapcsolóval, aminek az elején található egy RJ-45-ös csatlakozási pont. A kézikönyvben ez a Remote Console nevet viseli, s egyetlen félmondatot kivéve mindenhol úgy hivatkozik rá, mintha távolról, hálózatról lehetne használni. Ugyanakkor, ha csatlakoztatjuk a hálózatra, nem kezd el semmi világítani: sem a hálózati eszköz portja, sem a KVM. Sőt, a beállítások között sem találunk ip-cím vagy ehhez hasonló beállítási lehetőséget.


A márkaszervizek nem tudnak segíteni, nem ismerik az eszközt. A hivatalos magyarországi képviselet első körben szintén bedől a csapdának, majd miközben próbálom rávezetni őket, hogy eddigi információim alapján esetleg másról lehet szó, kiderül, hogy valóban megtévesztő a megnevezés.


Röviden a turpiság: létezik egy Console Extender nevezetű eszköz, amely segítségével kb. 150 méteres távolságot lehet áthidalni a KVM és a billentyűzet/egér/monitor között, s gyakorlatilag ez kommunikál egy sima hálózati kábellel a KVM-el.


Az a technológia, amire mi gondolnánk, a KVM over IP vagy iKVM nevet viseli – ilyenkor egy böngésző vagy egy segéd-program segítségével valóban távolról, hálózaton keresztül tudunk a KVM-re csatlakozni. De ahhoz természetesen olyan KVM-re is van szükségünk… J


(Forrás: Asteriksz blogja)

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?