Főoldal » Számvetés és jövőépítés…

Számvetés és jövőépítés…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

November 30-ig kellett regisztrálniuk magukat  az agráriumban dolgozóknak az új nemzeti agrárkamara tagjai sorába. Ezt követően elkezdődött a párbeszéd az egyes megyékben és régiókban  az „Új Esélyt a Magyar Vidéknek” programtervezet célkitűzéseiről.

Borsod megyében december 18-án került sor a rendezvény megtartására az ITC Székházban. A rendezvényen mintegy 300 fő vett részt.

Taskó József megyei mb. kamarai elnök köszöntette a résztvevőket, majd Papp Gergely az Agrárgazdasági Kutató Intézet munkatársa tartott előadást a közvetlen támogatások 2014-2020 között címmel. Előadásában kitért arra, hogy hazánkban a közvetlen támogatás mértéke jelenleg 260 euró/hektár  és ez várhatóan szinten marad a jövőben is.                                               

Új elem lesz a kisgazdaságok egységes támogatási rendszerének bevezetése, amelynek összege gazdaságonként 1000 euró/év lesz és ezt az 5 hektárnál kisebb területen gazdálkodók vehetik majd igénybe.

Nagyobb hangsúlyt kap majd a fiatal, 40 év alatti gazdálkodók támogatása; ennek mértéke 65 euró/hektár összegben kerül majd várhatóan meghatározásra. Ez 25 hektár területnagyságig és a gazdálkodás első öt évében vehető igénybe.                                                                            

Az előadó külön kiemelte, hogy a jövőben a zöld komponens 30%-kal részesedik majd a támogatási összegből és ennek betartása kötelező jellegű lesz.

A következő előadó Török Zoltán volt, aki a vidékfejlesztés lehetőségei BAZ. megyében címmel ismertette a jelenlegi helyzetet és a kitörési pontokat. Ezek között említette a zöldség- és gyümölcstermesztés és az ehhez kapcsolódó feldolgozó ipar fejlesztését, a helyi piacok bővítését, a termálvíz hasznosítás növelését, továbbá az állattenyésztés és erdőgazdálkodás gyorsabb ütemű fejlesztését.

Végezetül Győrffy Balázs országos mb. kamarai elnök foglalta össze a főbb tennivalókat és válaszolt a hallgatóság kérdéseire. Kiemelte, hogy alapvető feladata az új kamarának az egész termékpálya integrálása, továbbá egységes, homogén és magas színvonalú szolgáltatás nyújtása a kamara tagjai részére.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?