Főoldal » A Spinnaker Tower

A Spinnaker Tower

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Portsmouth a délkelet-angliai régióban fekvő Hampshire megye második legnagyobb városa. Több turisztikai vonzerővel is rendelkezik. Az egyik leglátványosabb, az ég felé szárnyalóan magasba törő Spinnaker Tower, mely az Egyesült Királyságban a második legmagasabb, nyilvánosan hozzáférhető torony. Igazán impozáns látvány a fehér torony, melynek nagyságát a tenger zöldeskéken csillogó vize emeli. 170méter magasságból páratlan panoráma nyílik a kikötőre és a városra.

Portsmouth lakói választották az alakját. 2005. október 18-án nyílt meg. Portsmouth City Council a tulajdonosa. Nemzeti ikonná lett. Európa legmagasabb üvegpadlójával büszkélkedhet, olyan mint ha a levegőben járna az ember. A toronyra nézve, egy széllel szemben dacoló vitorla jut az eszünkbe. A tetején egy hármas kilátó található, melyről akár 40 kilométerre is könnyedén elláthatunk. A legmagasabb pontja az úgynevezett „varjúfészek”, melynek teteje dróthálóból épült, így még inkább a levegőben érezhetjük magukat.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?