Főoldal » Grafomán

Grafomán

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A következő mese az Ópiumról szól, Csáth Géza után szabadon… Érdekes, hogy a filmben Dr. Brenner figurája a dominánsabb, Gizella ( de lehetne akár Rozália is) csak egy kifacsart elmebeteg asszony, akit a szexualitás szemszögéből ábrázolnak. Az igazi belső vívódás a férfi privilégiuma, legalábbis vásznon. Nekem mégis Gizella alakja volt maradandó, abból is a grafomán vonás. Személyisége egyszerre törékeny és kőkemény. Ellentmondásos? Hát épp ez az. Épp ezért vonzó figura: iszonyodunk tőle és sajnálatot ébreszt, de valahol mégis a rabjai leszünk. Ír, ír, ír… mindenhova, kényszeresen. Én vagyok Gizella! Te vagy Gizella! Valahol minden író, költő, blogger Gizella. Nem kell hozzá ópium, hogy függők legyünk.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hasonló bejegyzések

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?