A cink szerepe a takarmányozásban
Agrár

A cink szerepe a takarmányozásban »

Az 1950-es évek során állapitották meg, hogy a sertések parakeratózisa néven ismert bőrbántalom oka cinkhiányban keresendő. A korpában, olajdarákban lévő fitin oldhatatlan formában köti meg… Elolvasom
11 nov, 2017
1066
Szerző Dr. Kiss István
Könyvespolc…
Agrár

Könyvespolc… »

Zámbó Sándor – Mátray Árpád: A biobaromfi tartása A mű célja, hogy a teljes értékű, egészséges baromfihús- és tojástermelés lehetőségeit adja át azoknak, akik az ökológiai baromfitartással… Elolvasom
20 feb, 2016
832
Szerző Dr. Kiss István
A kocasüldők tartása…
Agrár

A kocasüldők tartása… »

Az előhasi kocák szaporaságában a legmeghatározóbb tényező a tenyésztésbe vétel ideje. Az optimális időpont az állatok 7-8 hónapos kora, 110-120 kg-os testtömege. Ilyenkor már általában… Elolvasom
14 aug, 2014
659
Szerző Dr. Kiss István
A szopósmalacok gondozása
Agrár

A szopósmalacok gondozása »

A malacnevelés az egész sertéstenyésztés egyik legfontosabb szakasza, mivel annak eredményessége nagymértékben meghatározza a sertéstartás egészének gazdaságosságát. A születés utáni… Elolvasom
16 Júl, 2014
848
Szerző Dr. Kiss István
A silókukorica takarmányozási jelentősége
Agrár

A silókukorica takarmányozási jelentősége »

A kukorica (Zea mays L.) az egyik legfontosabb takarmánynövény. Jelentőségét az adja, hogy igen sokoldalúan lehet felhasználni az állatok etetésénél (szemes kukorica, silókukorica, zölden etetés,… Elolvasom
4 okt, 2013
905
Szerző Dr. Kiss István
Hogyan együk meg a milliónkat egy nap alatt?
Turizmus és vendéglátás

Hogyan együk meg a milliónkat egy nap alatt? »

Annak, aki „hirtelen felindulásból” szeretne megszabadulni fölös milliójától és kívánja ezt úgy tenni, hogy mindeközben a gasztronómia mennyországában a kulináris orgazmusok sorozatában… Elolvasom
26 aug, 2011
513
Szerző Túra blog