Főoldal » Divat és szépség » Válás és pénz az életben komoly ügy a nőnek!

Válás és pénz az életben komoly ügy a nőnek!

Házasság vége lehet egy rossz pillanat következménye (félrelépés, munkahely flört stb.), vagy hosszabb lelki és szexuális erodálódás lassú végeredménye!

Lehet manöken, vagy ismert sportoló, színész – a válóper nem válogat!

 

Aktív házasságban közös pénzügyek jönnek létre, vagyon képződik. Ide kell sorolni a házassági vagyonleltár szemszögéből a negatív vagyon a kölcsön, hitel képződését szintén.

Válóper, válás, vagyonmegosztás erősen kihat az emberek életére, későbbi életkezdésére…………

 

Válás 2017-es sajátosságai között továbbra is ott lesz az okos válóper, okos válás lehetősége, amely valódi eljárási alternatíva a bírósági tárgyalások hosszú sorozata helyett!

 

Válás menete a nő személyiségén, a vagyon bonyolultságán, a felek indulatain múlik!

Lakás a legkomolyabb vagyon, devizahitel autóra, lakásra a legnehezebb adósság!

 

Szakmai és piaci statisztikák mutatják gyakorlatunkban, hogy a nők, feleségek számára a válóperes kereset nem hasznos, ha az első lépés!

Különösen a devizahiteles generációban a szülők és válóperes felek számára átgondolandó mit lehet kezdeni az adóssággal!

Egyik út a követelés kivásárlása rokonok, barátok, munkahely  részéről!   Nem mindegy kinél van a követelés……

 

Átgondolatlan, tisztázatlan sablonokra épülő keresetek egy feleség számára inkább kárt hoznak, női jogok és lehetőségek elmaradását eredményezik, az “élethosszig tartó válás és vagyonmegosztás megtörtént esetei alakulnak ki!”

 

Elég kiragadni a feleség, vagy élettárs számára döbbentő bírósági tárgyalásokat, ahol az a jogvita, hogy mikor lett vége az életközösségnek…..

Más válóperekben, vagyonmegosztási perekben a gyerekkel együtt az anya élettársi minőségét hosszú bírósági tárgyalásokon vitatják!

 

Válókereset önmagában nem old meg semmit, egy okos válás során 2017-ben, egy köztes formális elem, meg kell, hogy előzze az előkészítés, válási specialistákkal konzultáció, szükség szerint szakértői vélemények beszerzése, majd a vita álláspont kidolgozása és az ADR válóperes mediáció!

 

 

Az idő számít a válásban!

Az idő számít a válásban!      Mindjárt itt 2017 vége!

 

Feleség számára, élettárs számára felkészületlenül, a válási részletek valódi tisztázása nélküli válóper és vagyonmegosztás 2017-ben, csak veszteség lehet!

 

Más a jogi képviselő ( jellemzően a per vitele az érdeke) és más a válóperes specialista ADR szemlélete, szakterülete és hozzáállása!(Okos válóper, kevés pereskedés az érdeke.)

Gyors és költséghatékony válás az ADR vitarendezéssel előkészített egyezség alapú válóper és vagyonmegosztás.

 

Válóperek kezdeményezői, aktív elindítói a nők.

Számukra a céges vagyon, pénzügyi kérdések a válás első gondolatainál háttérbe szorulnak.

A bankszámlák és betétek, biztosítások megismerése a válás előtt igen hasznos.

( Forrás: Vagyonmegosztás Ma – Női válóper Szakmagazin az Első Magyar Válási Intézet lapja)