Amit a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakító programról tudni kell... | Felsőfokon.hu

Amit a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakító programról tudni kell...

Agrár
kertészet
Vezérkép: 
Amit a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakító programról tudni kell...

Azok a termelők, akik szeretnének részt venni a zöldség, gyümölcs szerkezetátalakítási programban, az egységes kérelemben május 15-ig jelezhetik belépési szándékukat.

A szerkezetátalakítási támogatás 2010. év elején indult, de sokan nem értesültek róla, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) új jelentkezőket is befogad a programba, hogy az érintett gazdálkodók minél szélesebb köre részesüljön a közösségi forrásból, így javul a részt vevő termelők versenyképessége. Az intézkedés segíti a munkahelyek megőrzését, és a mezőgazdasági feketemunka visszaszorulását is.

A zöldség- és gyümölcstermelők jövőre közel 9 millió eurót – 292,55 forint/euró árfolyamon számolva – több mint 2,6 milliárd forintot kapnak.

Zöldség szerkezetátalakítási támogatást vehet igénybe az a gazdálkodó, aki spárga, dinnye, torma, fűszerpaprika termelésére szolgáló terület után kapott támogatást a 2009-ben benyújtott egységes kérelme alapján, és az idén az egységes kérelemben jelzi belépési szándékát a programba. Gyümölcs szerkezetátalakítási támogatást igényelhet az a termelő, aki cseresznye, sárgabarack, meggy, körte őszibarack, alma, szilva termelésére szolgáló terület után kapott támogatást a 2009-ben benyújtott egységes kérelme alapján, továbbá eléri és igazolja a referenciaterület megállapításánál figyelembe vehető minimális hektáronkénti tőszámot, az ültetvény életkorát, és az idén csatlakozik a programhoz az egységes kérelemben.

A nemzeti programba belépő gazdálkodó kötelezettsége, hogy a megállapított támogatási jogosultságoknak megfelelő hektárszámú földterületre egységes területalapú támogatást igényeljen, és a programba bejelentett területek minden egyes hektárja után 700 óra élőmunka ráfordítást, valamint 300 000 forint - elismert tevékenységből származó - árbevételt igazoljon.


Ajánlott bejegyzések

 • Az óra módszer

  Az óra módszer segítségével reális képet tudsz alkotni a rendelkezésedre álló időről. Amikor a napodat tervezed, legyen előtted egy óra. Azért fontos ez, mert képzeletedben be tudod határolni az idődet. Így jobban át fogod látni a napodat. Próbáld ki a következő gyakorlatot: Ülj le, és helyezz...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Postoperatív időszakban fellépő paralyticus ileus

  Műtétek után jelentős problémát szokott okozni az operált beteg bélműködése, ugyanis minden nagyobb műtét és hasi beavatkozás után kisebb-nagyobb mértékben leáll a bélműködés. Az ágyhoz kötöttség, az ágytálazással járó pszichés gátlás, fokozódó meteorizmus, felnyomódó rekeszek,...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Csattanó maszlag

  A maszlag (Datura). Előfordulása trópusi és szubtrópus

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Abode Flash CS5 - Scene-ek kezelése

   Kíváncsi vagy mik azok a scene-ek? Megmutatom neked, hogyan tudjuk kezelni őket, sőt elárulom, hogy egyszerre akár többet is kezelhetünk!

   

  Nézzük meg hogyan : 

  Az Adobe Flash-ben  szükségünk van arra hogy egyszerre több scene-t vagyis...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Rendezvényed időpontja kiválasztásának veszélyei.

  Rendezvényed megszervezése a pokolba taszít, vagy a mennybe repít?  N’4:

  Ha az év (nagyon) elejére szervezed a rendezvényedet, akkor tripla akkora körültekintéssel tedd!

  Miért? Mert még mindenki "alszik", és dekoncentrált:
  + a szállodai személyzete,
  + a cég,...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat