Amit a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakító programról tudni kell... | Felsőfokon.hu

Amit a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakító programról tudni kell...

Agrár
kertészet
Vezérkép: 
Amit a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakító programról tudni kell...

Azok a termelők, akik szeretnének részt venni a zöldség, gyümölcs szerkezetátalakítási programban, az egységes kérelemben május 15-ig jelezhetik belépési szándékukat.

A szerkezetátalakítási támogatás 2010. év elején indult, de sokan nem értesültek róla, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) új jelentkezőket is befogad a programba, hogy az érintett gazdálkodók minél szélesebb köre részesüljön a közösségi forrásból, így javul a részt vevő termelők versenyképessége. Az intézkedés segíti a munkahelyek megőrzését, és a mezőgazdasági feketemunka visszaszorulását is.

A zöldség- és gyümölcstermelők jövőre közel 9 millió eurót – 292,55 forint/euró árfolyamon számolva – több mint 2,6 milliárd forintot kapnak.

Zöldség szerkezetátalakítási támogatást vehet igénybe az a gazdálkodó, aki spárga, dinnye, torma, fűszerpaprika termelésére szolgáló terület után kapott támogatást a 2009-ben benyújtott egységes kérelme alapján, és az idén az egységes kérelemben jelzi belépési szándékát a programba. Gyümölcs szerkezetátalakítási támogatást igényelhet az a termelő, aki cseresznye, sárgabarack, meggy, körte őszibarack, alma, szilva termelésére szolgáló terület után kapott támogatást a 2009-ben benyújtott egységes kérelme alapján, továbbá eléri és igazolja a referenciaterület megállapításánál figyelembe vehető minimális hektáronkénti tőszámot, az ültetvény életkorát, és az idén csatlakozik a programhoz az egységes kérelemben.

A nemzeti programba belépő gazdálkodó kötelezettsége, hogy a megállapított támogatási jogosultságoknak megfelelő hektárszámú földterületre egységes területalapú támogatást igényeljen, és a programba bejelentett területek minden egyes hektárja után 700 óra élőmunka ráfordítást, valamint 300 000 forint - elismert tevékenységből származó - árbevételt igazoljon.


Ajánlott bejegyzések

 • Holnap

  Holnap

  Szilveszter este. Tizenegy óra tizenöt perc. Fekszem az ágyamban, összegömbölyödve. Takarómat egészen a fejemre húztam. Hallgattam a hol közelebbről, hol távolabbról érkező puffanásokat, dörrenéseket. Fehér, zöld, piros, kék villámok tarkították a fekete eget. Átfordultam a...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Diplomások különleges továbbképzése - mediátorok akadémiája

  Európa az EK irányelvekben valós társadalmi igények hatékony ellátását látja a független, szabadpiaci feltételek között dolgozó mediátor irodákban.

  A Nemzeti Együttműködés egyik pillére lehet az egymás iránt tisztelettel és felelősséggel bíró állampolgárok...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Intenzív mediátor képzés - piaci szereplők oktatásával

  Kevesebb bírósági per - több elégedett ember!

  A Novum Mediátor Akadémia Budapest a szolgáltatói és ügyfél igényekből kiindulva építette fel képzési tematikáját és későbbi...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • A „császárváros” – Bécs

  A város Ausztria politikai, gazdasági, kulturális és szellemi központja, nemzetközi rangú kongresszusi és vásárváros, az ENSZ harmadik székhelye. Itt székel a szövetségi kormány, az államfő, a parlament két háza, a Legfelső Bíróság és az Alkotmánybíróság....

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Gyomorsavcsökkentő segít az asztma ellen

  Emésztőszervre ható gyógyszerekkel, elsősorban gyomorsavcsökkentőkkel is küzdhetünk a fulladás ellen. Ugyanis szoros összefüggést mutattak ki a savas gyomortartalom nyelőcsőbe történő visszaáramlása (a GOR, azaz a gastrooesophagealis reflux betegség) és az asztma között. A két kór...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat