Közösségi adószámok... | Felsőfokon.hu

Közösségi adószámok...

Agrár
adózás
Vezérkép: 
Közösségi adószámok...

A közösségi adószámok érvényességéről meggyőződhet az Európai Bizottság honlapján valamint a megerősítés a NAV Központi Kapcsolattartó Irodájától is kérhető. 

Közösségi adószámok érvényességének lekérdezése az Európai Bizottság honlapján 

A közösségi adószámok érvényességét  az  adóhatóság  előtt igazolható módon  ellenőrizheti az Európai Bizottság internetes honlapján (http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/), ha a lekérdezéskor megadja saját közösségi adószámát.

Ebben az esetben a megerősítés eredményekor Ön egy egyedi hivatkozási számot kap, mely alapján az adóhatóság az Ön által kezdeményezett lekérdezést – érvényes közösségi adószám megerősítése esetén – azonosítani tudja. Az adóhatóság előtt történő igazolás céljából ezért feltétlenül fontos, hogy az egyedi hivatkozási számot tartalmazó lekérdezés eredményét irataiban megőrizze.

Az Európai Bizottság szabad interfészt is biztosít a fenti lekérdezés automatizált elvégzéséhez.

A manuális lekérdezés helyett egy webszolgáltatáson keresztül is elvégezhető a közösségi adószámok ellenőrzése, az interaktív szolgáltatással megegyező funkcionalitással. A szolgáltatás eléréséhez szükséges WSDL állományok letölthetők az Európai Bizottság honlapjáról (http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/checkVatService.wsdl). Automatizált lekérdezés esetén elegendő a visszakapott egyedi hivatkozási számot elektronikus formában megőriznie nyilvántartásaiban. 


Ajánlott bejegyzések

 • Májusi világnapok

  Még kedden írtam egy szép, hosszú bejegyzést a májusi világnapokról. Akkor volt az utolsó világnap, az Európai Nemzeti Parkok Napja. Azt a bejegyzést szerdán szerkesztettem, amitől eltűnt az oldalról, csak a szerkesztő oldalon volt látható, végül teljesen törlődött....

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • 2014-ben is lesz Szakma Sztár Fesztivál

  2014-ben is megrezdezésre kerül a gyakorlatigényes szakmák hazai "olimpiája". 38 szakmában mérhetik össze tudásukat a végzős, szakmát tanuló fiatalok.

   

  SZKTV és OSZTV versenycsoportok,...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Magyarország az EU átlag 65 százalékán áll

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadta a vásárlóerő-paritáson számított GDP változások adatait az Európai Unió (EU) országait tekintve. Az EU átlagtól (100 százalék) jelentős elmaradást mutatnak a Közép-Kelet Európa országai, Magyarország reálkonvergenciája pedig elmaradt a...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Az idő titka

  „A holnap már elmúlt és a tegnap még el sem kezdődött.”
  Eyn

    Ha az Olvasó figyelemmel kísérte az eddigi cikkeket – különös tekintettel az...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Varázslatos Magyarország

  A Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. kiírásában indult el a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázat, amelynek alapvető célja, hogy népszerűsítse országunk nemzeti parkjainak csodálatos adottságait, természeti szépségeit,...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat

Facebook Google+ LinkedIn Youtube Twitter