Főoldal » Az arany árfolyama újabb rekordokat döntöget

Az arany árfolyama újabb rekordokat döntöget

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az arany határidős ára pénteken újabb történelmi csúcsot döntött, 1637,5 dollárral. Nemcsak a tőzsdéken tombol az aranyláz, igen sokan keresik a fizikai aranyat is.

Hogy meddig tart az árfolyam-növekedés az annak a függvénye, hogy a világgazdasági folyamatok és az ezzel párhuzamosan zajló tőkepiaci folyamatokban milyen irány bontakozik ki. Becslések szerint viszont a bányászható arany akár 2019-re elfogyhat a Föld mélyéből.

Általánosságban elmondható, hogy egyre többen vesznek aranyat, pedig sohasem volt ilyen drága.  Már nemcsak profi befektetők és módos emberek, hanem egyre több átlagember is érdeklődik a befektetési arany iránt.

Érdemes azonban az ezüstre is figyelni. Mely sok tekintetben valóban az örök másodiknak tekinthető befektetési szempontból, mivel a sárga fémhez képest, sokkal kisebb likviditású piaccal rendelkezik. Bizonyos esetekben viszont különösen felkeltheti a befektetők érdeklődését, amit valóban jól lehet használni az arany helyettesítésére. Befektetési szempontból vizsgálva elmondható, hogy az ezüst jellemzően követi az arany árfolyammozgását, mivel közel azonos értékőrző szerepe van és szintén menedék eszköznek számít a piacon.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?