Főoldal » Bölcsészettudomány » Egyetemet létrehozni építő politika – Megszüntetni kár!

Egyetemet létrehozni építő politika – Megszüntetni kár!

Magyarságnak mind anyaországban, mind határon túl új egyetemet létrehozni jó politikusi irány, jó politika eredménye.
 Mérsékelt demokrata politika szükségesnek, hasznosnak tartja a külföldi egyetemeket a magyar lakta területeken, legyen az Budapesten svájci alapítókkal, vagy Soros György, vagy a magyar állam és magyar politika közreműködésével létrehozva Romániában.

Építő politika, a jó politika!

Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikai álláspontja, hogy ” Egyetemet építeni jó politika, építő politika anyaországban, vagy határon túl – Egyetemet rombolni káros politika!”
Sem Magyarország, sem Románia nem bővelkedik egyetemekben, ahogy a versenyképességük sem tűnik ki az Európa által ismert adatokhoz képest.
 
                           (Fotó: Csíkszerdai Polgár Info)

Mérsékelt demokrata politika a Magyarországon dolgozó ma külföldi egyetemek zaklatásában, a magyar és anyaországban vállalkozó erdélyi KKV vállalkozások jogi megsemmisítésében Magyarországon,

a civilek bürokratikus bezárásában olyan rossz politikai példa felmutatását érzékeli, amely Románia, Szerbia, Ukrajna politikusai által követve a magyarságot roppanthatja meg.

Gábor Áron “rézálgyúja” ne vissza felé süljön el Erdélyben!

A magyarságnak egyetlen egyetem bezárása, egyetlen vállalkozás eltűnése, egyetlen civilszervezet felhagyása tevékenységével – nem érdeke ma!
Victor Ponta román politikusként nyilatkozataiban a magyar mintát üdvözölte, a külföldi egyetemek eseteiben – mit jelent ez a Sapientiának és a többieknek?