Főoldal » Pápahírek – menjen, vagy maradjon?

Pápahírek – menjen, vagy maradjon?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Érdekes és elgondolkodtató hírt közölt az MTI a múlt héten a Vatikánból XVI. Benedek további tartózkodási helyét illetően. Bár a korábbi jelek szerint a pápa mielőbb távozni készült, most mégis az államban maradását erősítik. 

Úgy látszik, lemondása után a pápa akarata most az egyház érdekeivel áll szemben, és továbblépése bölcs megfontolás tárgya lesz. Komoly dilemmát okoz ugyanis az illetékes elöljáróknak az a tény, hogy az egyház feje hirtelen civil lakossá válik, magával cipelve az egyház minden belső titkát, információit, ügyét. 

Egyértelmű, hogy a katolikus egyház nem szeretné, hogy Joseph Ratzinger hazájába visszatérve egy német kolostort új zarándokhellyé tegyen. A vatikáni források úgy látják, hogy a pápa személyes biztonságát is helyben tudnák a legjobban és legolcsóbban megoldani. 

A maradást alátámasztó harmadik indok a legrejtélyesebb. Idézem: 

„A harmadik, hogy lemondása után a pápa ne legyen kitéve annak, hogy esetleg büntetőeljárást indítsanak ellene a katolikus egyház tagjai által elkövetett szexuális bűncselekmények miatt. XVI. Benedek ellen egyetlen ilyen ügyben sem indult eljárás. 

A Vatikán saját közlése szerint nem számít rá, hogy előállna egy ilyen helyzet, ugyanakkor nem is zárja ki teljesen azt.” 

Nos, ezek után mindenki döntse el maga, hogy a fenti mondat vajon fenyegetésnek tűnik-e a pápai államot esetleg elhagyó Joseph Ratzinger számára. Mindenesetre ezután a visszavonult pápa csak a Vatikán területén fog a jövőben teljes védelmet és előjogokat élvezni.

Forrás: http://kulfold.ma.hu/tart/cikk/b/0/162146/1/kulfold/Vedettseget_elvez_ha_a_Vatikanban_marad_a_papa?place=srss

Kép: www.keresztalja.ro

 

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

15 hozzászólás

 1. csilla.rothi szerint:

  Sajnos az ellentmondás több, mint látszólagos.

 2. andorbalazs87 szerint:

  Az le van írva valahova pontosan, hogy melyik testrészemet mire használhatom? Csak azért kérdem, mert kíváncsi vagyok, hogy pl. labdába rúghatok-e.
  Egyébként érdekes filozófiai kérdés. Én még azt is a természet rendjének érzem, hogy sok dolgot a természet rendjével ellentmondónak találunk.
  Egyébként meg ha objektíven vizsgáljuk, az újabb kutatások szerint a homoszexuálisok oldalági női rokonai rátermettebbek, termékenyebbek mint az átlag, és ez feloldhatja a meddőségükből fakadó látszólagos ellentmondást.

 3. csilla.rothi szerint:

  A természet folyásán én a természet leleplező erejét értem. Objektíven vizsgálva ez igaz: a homoszexuálisok szerelme meddő. A testrészeiket nem a természet rendje szerint használják. Írhatnám szókimondóbban is, hogy a végbelük milyen célra rendeltetett, de nem akarok jobban trágárkodni.
  Igen, szerintem a vallás itt jól összefoglalta a természet menetét. Nem csak a vallásnak vannak dogmái, a természetnek is van rendje. Ez esetben a kettő egybevágó.
  Ha A. Tamás, meg a többiek szintén nősek lettek volna, nem kellett volna a fenti témáról annyit beszélni. Csak ennyit mondani (a házaspároknak): Hajrá, emberek!

 4. andorbalazs87 szerint:

  Az USA-ban lehet jól működik a szétválasztás. Ott én más változtatni valókat látok.
  Az egyházak szerepét nem vitatom, tényleg jelentős hatással voltak Európára, értékeljük azokat akár negatívnak, vagy pozitívnak. A fő probléma velük meglátásom szerint a túlzott merevség, ezért én a befolyásuk csökkenését látnám a jobb iránynak.
  Ez a természet folyásának ellentmondás meg tipikus keresztény hozzáállás. Aquinói Tamás hirdetett ilyeneket pl., hogy az önkielégítés nagyobb bűn mint a nők megerőszakolása, mert az a természet ellen elkövetett bűn, míg az utóbbi nem.
  Persze a homofób gondolkodás vallástól mentesen is jelentkezhet, a vallás ezt csak dogmatizálja, meg kulturális tehetetlenségével fenntartja.

Vélemény, hozzászólás?