Időjárás-előrejelzés 2012. október 1. és 2012. október 7. között: Zivatarok, utána szél és lehűlés | Felsőfokon.hu

Időjárás-előrejelzés 2012. október 1. és 2012. október 7. között: Zivatarok, utána szél és lehűlés

Természettudomány
meteorológia
Vezérkép: 
Időjárás-előrejelzés 2012. október 1. és 2012. október 7. között: Zivatarok, utána szél és lehűlés

Ma 2012. szeptember 30., vasárnap van. Még aránylag napos idő várható, de késő este újra beborul az ég és esők, záporok kialakulhatnak.Holnap, hétfő hajnalban 13 °C és 18 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 24 °C és 29 °C közé melegszik fel a levegő. Délelőtt a nyugati országrészben, kora délután elsősorban a középső és a keleti országrészben záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Késő délután átmenetileg csökken, majd késő este délnyugat felől újra erősen megnövekszik a felhőzet. Este elsősorban a délnyugati országrészben alakul ki heves zápor, illetve zivatar. A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti! Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

Holnapután, kedd reggel 14 °C és 19 °C közé hűl, délután 23 °C és 28 °C közé melegszik a levegő. A Kisalföld kivételével többfelé várható heves zápor, zivatar! A zivatarokat felhőszakadás, esetleg jégeső is kísérheti! A Kisalföldön megélénkül az északnyugati szél.

2012. október 3., szerda hajnalban 12 °C és 17 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 20 °C és 25 °C közé melegszik fel a levegő. Erdélyben többfelé várható felhőszakadással is kísért zápor, zivatar! Az Északi-középhegységben, és a Felvidéken is kialakulhatnak még zivatarok. A nyugati-északnyugati szél megélénkül.

2012. október 4., csütörtök reggel 10 °C és 15 °C közé hűl, délután 20 °C és 25 °C közé melegszik a levegő. Eső, zápor elsősorban Erdélyben valószínű, de kis eséllyel a nyugati országrészben is kialakulhat.

2012. október 5., péntek reggel 10 °C és 15 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 17 °C és 22 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Erdélyben alakulhat még ki helyi zápor, gyenge zivatar. A trianoni Magyarországon napos idő lesz. Az északnyugati szél helyenként megerősödik!

2012. október 6., szombat reggel 9 °C és 14 °C közé hűl, délután 20 °C és 25 °C közé melegszik a levegő. A nyugati szél helyenként megerősödik! Magyarország nagy részén napos idő lesz. A Felvidéken lehet kisebb eső, zápor. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. október 7., vasárnap hajnalban 9 °C és 14 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 14 °C és 19 °C közé melegszik fel a levegő. A szél délire fordul és helyenként megélénkül.

Október 7. után csendes idő lesz, de 11-e után újabb esőfelhők érkeznek az országba. Fokozatos lehűlés várható, a 15-e körül már talajmenti fagy is lehet.


Ajánlott bejegyzések

 • Pályázat civil szervezeteknek

  A Nemzeti összetartozás Kollégium; az Új nemzedékek jövőjéért Kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás Kollégium; a Közösségi környezet Kollégium; valamint a Társadalmi felelősségvállalás Kollégium megbízásából a Wekerle Sándor Alapkezelő (a továbbiakban:...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Dukan diéta, avagy együk soványra magunkat

  Az előző cikkemben már beszéltem arról, nagy távlatokban, hogy miként fogytam hány éven keresztül és miért. Most azon diétáról beszélnék, ami nekem bevált és szerintem, aki kitalálta, valóban egy zseni volt. 

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Évszámok matematikája

  Vajon mi az oka annak, hogy az emberiség még egy olyan egyértelmű dologban sem tud egyetérteni, mint a matematika? Gondoljunk csak az ezredfordulóra, teljesen mindegy volt, matematikailag mikor volt, az emberek csak az első számjegyet nézték, a „gazdasági gépezet”...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • WTCC: Megy a készülődés túraautóéknál

  Szép lassan beindul a 2014-es autó-motorsport szezon, így tehát a WTCC is. No persze az első versenyre még várni kell áprilisig, azért van munka bőven a csapatoknál és a híreknek sem vagyunk híján....

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Húsvétolj Angliában!

  A XVIII. századi Angliában, egy Bow nevű faluban állt az a vidéki kúria, amely ma az özvegy fiáról elnevezett kocsmának ad otthont. Ebben a házban történt sok-sok évvel ezelőtt, hogy egy özvegyasszony fia, kalandokban reménykedve nekivágott a tengernek és soha többet nem tért...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat