Főoldal » Jog és közigazgatás » Devizahitelezés anomáliái – Válás, válóper a hitelek miatt

Devizahitelezés anomáliái – Válás, válóper a hitelek miatt

Komoly munkát ad majd szociológusoknak és pszichológusoknak a devizahitelezés jelen anomáliáinak köszönhető egyéni és társadalmi károk feldolgozása.

Válás kibontakozásának okai közé előkelő helyre sorakozott fel a piaci alapú mediáció eset gyakorlata alapján a ki nem fizethető, megemelt devizahitel, majd a végrehajtással való fenyegetettség, tárgyalóképtelen pénzintézeti magatartással.

 VÁLÓPER                                   ÚJ Ptk.  a gyakorlatban

Lehetetlen feltételek, agresszív követelések a még működő családok felé!        Ez a rendezetlen devizahitelezési jogvita állomásai, tünetei.

Gyerekek egy válásban olyan sérüléseket szereznek, amely egész életükre kihat.

Bírósági per a devizahiteles jogsérelmek miatt, már általában későn indul el, a család addigra megroppan a belső viszonyaiban, könnyen bekövetkezik a válás.

Megindított devizahiteles perek száma nő, vele párhuzamosan a válás valamilyen formában a családokban szintén bekövetkezik.

Hosszú az idő a keresetek befogadása és tárgyalás kitűzése között, ami a válások kialakulását is elősegíti.

Kettős haszon a kötelező piaci alapú mediáció bevezetésével érhető el!

A devizahitelesek vitáiban a párbeszédre való jogi kötelezés alapfeltétel a sikeres piaci alapon végzett profi mediációhoz, mely jelenleg érdemben igen ritkán valósul meg, a pénzintézetek erőfölénye és jogi kötelezettsége nélkül.

Nincs egyedül nehéz ügyeivel!    Forduljon hozzánk! Piaci alapú közvetítés sok pert kivált!