Főoldal » Jog és közigazgatás » Nem volt politikai lavina Európában! Magyarországon az alacsony részvétel nem jelent új információt!

Nem volt politikai lavina Európában! Magyarországon az alacsony részvétel nem jelent új információt!

Magyarországon az alacsony részvétel valódi politikai összefüggésekre vonatkozó következtetések levonására nem ad fajsúlyos alapot.
Meglepő volt, hogy bár egy tényleges kampány nélkül az MSZP igen szerény arányt ért el a szavazatokban.
Az Európai Parlament széksoraiban tegnap éjjel újságírók ültek, pontosan reagálva a tagállamokból beérkező információkra.
 
Összegezve egy európai állampolgár szemszögével “Nem történt politikai lavina Európában!”

 
www.europarl.europa.eu
 
 
Intő jelek bukkantak fel az európai politikai életben Franciaországgal az élén. 
 
Azonban egyes országok és Magyarország is ide tartozik az eredmények nyomasztó volta miatt vizsgálni kell az Európától való távolodás főbb okait! 
 
 
 
Komoly konszenzus kell ahhoz, hogy eldőljön rövid időn belül ki lesz, ki legyen az Európai Bizottság elnöke? 
 

Az EU 28 tagállamában változó folyamatok zajlanak és politikai következményeik esetében nőttek a szélsőségek.
 
Különösen azon tagállamokban, ahol magas a korrupció, alig létezik átlátható döntés előkészítés, érdemi társadalmi vitában kiérett döntéshozatal. 
 
Merre tovább?  Hová tart Európa?

 
Mérsékelt demokrata politikai nézőpontból a “Közelebb az állampolgárokhoz” szemlélet és törekvés talán a leglényegesebb, a többi elképzelés sikere ettől függ!
 
 
Ez a független Public Diplomacy térnyerését jelenti egyfelől és az átláthatóság, érdekérvényesítés nagyobb igényét a tagállamokban másfelől.
 
 
Feltehetően az a Európai érdekérvényesítő javaslat, amely párhuzamossá, de különválasztva kezelhetővé tenné a civil diplomatákat és a nagyipari lobbistákat komoly figyelmet kap majd.
 
 
A javaslat brüsszeli előterjesztője a magyar Országbíró Zoltán közéleti személyiségként ebben a lépésben az információ jobb áramlását látja az emberek és Brüsszel között.     (Forrás: Brüsszeli Polgár Info)