Főoldal » Prevenciós mediáció – családok szétesése ellen, a magyar költségvetés kiadásainak csökkentése érdekében

Prevenciós mediáció – családok szétesése ellen, a magyar költségvetés kiadásainak csökkentése érdekében

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Túlzó jogszabályok, társadalmi feszültségek begyűrűzése a mindennapi életviszonyokba növelik a konfliktusok számát.


Számos élethelyzet és konfliktus büntetőjogi és polgári jogi jogcímekkel körbeírható.


Adósággal túlterhelt lakosságban a megtévedések száma ugrásszerűen emelkedhet.


Magyarország költségvetéséhez képest a rendőrség feladat leterheltsége eltúlzott, a kis ügyek nagy számban bekövetkező feljelentései elvonják a rendőrség figyelmét a közbiztonság nehezebb fajsúlyú védelmének feladataitól.


A Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ az állampolgári panaszos esetek tanulmányozása után megkezdte a prevenciós mediáció (TFKKE) ADR lehetőségének szolgáltatását. (Prevenciós mediációban jogászok, pszichopedagógusok, családgondozók, büntetőügyi mediátorok, családjogi mediátorok vesznek részt stb.)


Kis horderejű bűncselekmények esetében a feljelentésre készülő sértett ADR eljárási lehetősége, hogy rendezett közvetítői eljárásban jusson kártérítési egyezségre a TFKKE elvei szerint.


A mérlegelés és ADR alternatív vitarendezés lehetősége új eszközt és megnyugtató megoldást kíván a sértett részéről, vagy az elkövető részéről indítványozva.


Az önkéntesség, a valódi megbánás, bocsánatkérés és kompenzáló kártérítés egy életre szóló tanulságot adhat a meggondolatlan elkövetőknek.


Családon belüli erőszak enyhébb esetei, vendéglátós összekapások, szomszédjogi rongálások és sok más tipikus kisebb súlyú elkövetés tartozhat a független prevenciós mediáció területe alá a magyar adófizetők pénzének további terhelése nélkül.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?