Főoldal » 60 perc a Földért

60 perc a Földért

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egy hónap sincs már hátra és eljön a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójának órája! A WWF Föld Órája március 31-én 20.30-kor veszi kezdetét.

A WWF idén 6. alkalommal rendezi meg a történelem legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Városok és települések, intézmények és lakások sötétülnek el március 31-én, hogy ezzel jelezzék, figyelnek a bolygó állapotára. A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen város részvételével indult, Sydney mellé azonban 2008-ban váratlanul a kanadai Toronto városa is becsatlakozott. Így indult el a mára globálissá vált mozgalom. 2011-ben már 5251 város vett részt a kezdeményezésben, amely a világ valamennyi kontinensén, 135 országában, 1,8 milliárd ember részvételével mutatott példát: az összefogás ereje az egész világot megmozgatja!

2012-ben azonban nem elég csak csatlakozni, lekapcsolni és regisztrálni, hanem aktív szerepet kell vállalni a mozgalomban. Mindannyiunknak konkrét feladata van: vállalást kell tennünk, amivel másokat is motiválunk. Nincs kifogás, hiszen a Föld mindannyiunké, együtt kell megóvnunk! „Változtasd meg a világot, amelyben élsz!” – szólít fel a WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete.

A vállalások a világ legnagyobb videómegosztóján, a youtube.com/earthhour oldalon tekinthetők meg.

Ennek jegyében hazánkban is aktív mozgalmat szeretne a WWF Magyarország. A csapat mindenkit arra kér, hogy regisztráljon a foldoraja.hu hivatalos weboldalon, és töltse fel vállalását a nemzetközi videómegosztóra!

Te mit vállalnál a Földért?

forrás: greenfo

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?