Főoldal » A Greenpeace megint csak pánikot kelt(?)

A Greenpeace megint csak pánikot kelt(?)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt-től kaptam ezt a sajtóközleményt még pénteken, és most gyorsan közzé is teszem, mielőtt levonul az árvíz.

A Greenpeace megint csak pánikot kelt

sajtóközlemény
azonnal közölhető

Tata, 2013. június 7. ? Magyarország jelentős részét ma soha nem látott árvíz fenyegeti. Még az egymással élesen szembenálló politikai erők is békét kötöttek, és vállvetve küzdenek azért, hogy emberéletben, anyagi javakban ne essen kár. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. munkatársai az egyik legveszélyeztetettebb helyen, Komárom térségében vesznek részt a mentési munkálatokban.

A Greenpeace ezt a helyzetet kihasználva kezdett újabb nemtelen támadásba és pánikkeltésbe. A Greenpeace képviselői korábban azt állították, a tározók  gátjai nem elég erősek. Mára be kellett látniuk, hogy ezt a gátrendszert felkészítették még egy ilyen hatalmas áradás kivédésre is. Ezért, a már többször megcáfolt rágalmakkal próbálkoznak ismét.  Ám a makacs tények megint azt igazolják, hogy a Greenpeace nem tesz mást, mint vészhelyzet idején pánikot kelt.

A vörösiszap tározók jól szigeteltek, semmit sem engednek át. Semmiféle mérgező anyag nem kerülhet ki innen. Az itt tárolt vörösiszap megszilárdult, maga is vízzáró réteget képez, ráadásul az egész egy hatalmas természetes vízzáró agyaglencse rétegen ül.

Orbán Viktor, miniszterelnök árvízi sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy az almásfüzitői vörösiszap-tározókat nem veszélyezteti az árvíz, a gátak szilárdsága megfelelő, nem várható, hogy az árvíz szennyeződést mosson be a Dunába. Kijelentését az illetékes szakhatóságoktól kapott jelentésre alapozta.

A vészhelyzet idején a Tatai Környezetvédelmi Zrt. munkatársai nem kívánnak a Greenpeace igaztalan és sokszor megcáfolt vádjaival foglalkozni, hanem inkább az árvíz elleni védekezésben vesznek részt a térségben, valamint a szakhatóságokkal együtt folyamatosan ellenőrzik a gátak állapotát.

A veszélyhelyzet elmúltával természetesen ismét részletesen elmagyarázzák a GP aktivistáinak, mit miért tesznek (Mindez olvasható az almasfuzito.tkv.hu honlapon is.). Ám most inkább a GP vezetőit is várják a homokzsákoknál, a környező települések árvízvédelmi gátjainak tetején.

 

További információ:

 

Szentiványi Kinga

Tatai Környezetvédelmi Zrt.
kommunikációs tanácsadó
E-mail: kommunikacio@tkv.hu
Mobil: 36 20 255 2311

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?