Főoldal » Aszályos Maros – látványos homokpadok madártávlatból

Aszályos Maros – látványos homokpadok madártávlatból

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Néhány nappal ezelőtt az időkép stábja volt olyan szerencsés, hogy madártávlatból megszemlélhette és megörökíthette a Marost. Az összes fotó október 6-án Szeged és Makó között készült a reggeli órákban, ezért egyes képeken némi párásság is látható – írja az idokep.hu.

“Az egész nyárra jellemző aszályos időszak következtében már több, mint egy hónapja gyakorlatilag rekord alacsony vízállású a Maros, jellemzően -110 cm. A fotózás napján reggel Makónál -108 cm-ert mértek.”

Az 1350 m-es magasságban eredő seszélyes vízjárású folyó mintegy 700 km hosszú. A legalacsonyabb és a legmagasabb vízszint közötti különbség meghaladja a 7 métert.

A képek úgy gondolom magukért beszélnek:

Ez a kép viszont “kakukktojás”, mert két héttel korábban készült:

 

További képek:

 

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?