Főoldal » Környezettudatosan töltheted a jövőben mobilodat

Környezettudatosan töltheted a jövőben mobilodat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ha valamire, akkor erre sosem gondoltam volna! Mikre nem vagyunk képesek! :)

Az AIRE nevet viselő eszköz tulajdonképpen egy maszk, melyet egy vezetékkel csatlakoztathatunk telefonunkhoz vagy egyéb kisebb elektromos használati tárgyunkhoz. Az arcunkra rögzíthető maszk-részben kis szélturbinákat helyeztek el, és ezek segítségével a kis szerkezet a lélegzésünkből energiát termel. Otthon vagy az irodában igazán egyszerűen szimplán csak csatlakoztatni kell a telefontöltőt egy konnektorhoz. Ám az az áram, melyet így nyerhetünk, ugyebár nem környezettudatos módon előállított. Ezen kívül nem igazán tudunk arra módot, hogy útközben töltsük fel kütyüinket, hacsak nem éppen biciklizünk. „Az AIRE-t bármilyen helyzetben használhatjuk, akár kint vagy akár bent tartózkodunk. Felhasználható alvás, sétálás, futás vagy akár könyvolvasás közben is”, meséli találmányáról Lammoglia, és ez alapján biztosak lehetünk abban, hogy nem kell nagy tüdőmunka az eszköz működtetéséhez. Az AIRE nemrégiben elnyerte a RedDot Design Award-ot a 2011-es év egyik legjobb dizájn koncepciójáért.

Forrás: www.alternativenergia.hu

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?