Főoldal » Mennyire fenntartható a reggelid?

Mennyire fenntartható a reggelid?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Diákok ismerkedtek mezőgazdasági alapanyagokkal és a fenntartható fejlődési célokkal az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és az Agrárgazdasági Kutató Intézet rendhagyó tanóráin az OMÉK-on

Az asztalon egy szelet kalács és egy pohár kakaós tej – hétköznapinak mondható reggeli vagy uzsonna sok iskolás számára. OMÉK-ra érkező diákcsoportok interaktív tanórák során megismerhették e népszerű reggeli főbb alapanyagait, valamint azok helyét a globális fenntarthatósági narratívában is.

A másfél órás, elsősorban 13-16 éves korosztályt célzó játékos ismeretterjesztő program keretében a diákcsoportok négy állomást járhattak végig, ahol a cukorról, a lisztről, a kakaóról és a tejről – mint e közismert reggeli fő alapanyagairól – hallhattak agrárgazdasági vonatkozású, a fenntartható fejlődés kérdéseit is érintő előadásokat.

Szóba kerül többek között az összetevők eredete, kulturális jelentősége, előállítása, de kereskedelme és környezeti hatása is. A négy állomást követően a diákok egymással is megoszthatták frissen szerzett ismereteiket az egyes előadásokhoz leginkább kapcsolódó fenntarthatósági célokról, az összefoglalást követően pedig a FAO budapesti irodájának munkatársa részletesen is bemutatta a nemzetközi közösség által 2015-ben elfogadott, 2030-ig megvalósítandó 17 fenntarthatósági célt.

Éhesen pedig senki nem távozott: a játékos ismeretterjesztő program zárásaként a diákcsoportok kalácsot és kakaót kóstolhattak.

A hiánypótló, kísérleti jelleggel megvalósított rendhagyó tanórákat az AKI és a FAO budapesti irodájának munkatársai szervezték, a csoportok toborzásában az AMC működött közre.

A program helyszíne az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szervezésében megvalósuló  78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), amely maga is nagy hangsúlyt fektet az ismeretterjesztésre, minden korosztályt megcélozva.

 

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?