Főoldal » Ne csak a fenyő legyen zöld! – 3. rész

Ne csak a fenyő legyen zöld! – 3. rész

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sorozatom harmadik részében a díszítéssel foglalkozom. Ez is fontos része a karácsonyi hangulatnak. De nem mindegy, hogy mit hogyan díszítünk és most nem csak az esztétikai szempontokra gondolok.

A karácsonyfára legtöbbször díszeket és szaloncukrot szokás tenni. A szaloncukor magyar találmány, máshol nem is ismerik talán, de nálunk fontos része az ünnepnek.

A karácsonyfadíszeket sokan minden évben cserélik, mindig új díszt tesznek a fára. Szerintem ez túlzás, ráadásul nem is környezetbarát eljárás. A legjobb, ha saját magunk készítünk díszeket, ennek ugyanazok az előnyei, mint a kézzel készített ajándéknak (erről írtam tegnap): nem kell rá pénzt költeni, fantáziadús, és felhasználhatunk hozzá mindent, amit találunk, tehát az újrahasznosítás miatt még környezetbarát is. De akár készítjük, akár vásároljuk a díszeket, mindenképpen ajánlom, hogy használjuk újra minden évben, ameddig használható. Nem kell minden évben újat venni csak azért, mert már új divat van.

Szaloncukrot mindig csak annyit vegyünk, amennyi 1-2 héten belül elfogy. Utána már senkinek nem lesz kedve megenni, és kidobhatjuk… A csomagolásából amúgy is sok hulladék keletkezik.

A karácsonyi díszítés fontos része az ajándékok csomagolása, erről a tegnapi bejegyzésemben írtam.

A karácsonyfára szokás még égőt is tenni, de ilyenkor az utcákon is karácsonyi díszkivilágítást láthatunk. A boltok kirakatában, a villanyoszlopokon, közintézmények ablakában. Ez szép látvány, de nagy energiapazarlás. Ne csak a világítással emeljük az ünnep fényét! Ha mégis feltesszük az égősort a fára, akkor energiatakarékos fényforrásokat ajánlok, és fontos, hogy ne egész nap villogjanak vagy világítsanak az izzók, hanem csak este, néhány percre kapcsoljuk be a hangulat kedvéért.

Ha így teszünk, akkor egyszerre lehet hangulatos és környezetbarát a karácsonyi dekoráció.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?