Főoldal » Rákosi Vipera Nap – 2012. szeptember 1

Rákosi Vipera Nap – 2012. szeptember 1

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Minden év szeptemberének első szombatja hazánk legveszélyeztetettebb gerincesének a rákosi viperának a napja.

A faj megmentésért dolgozó szakemberek és önkéntesek 7 hazai helyszínen felállított standoknál várják a látogatókat. Az érdeklődök többek között megtudhatják, hogy mik azok a könnyen azonosítható morfológiai jegyek, amelyek alapján megkülönböztethetjük a viperákat az ártalmatlan siklóktól.

A „viperás” standok a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Budakeszi Vadasparkban, a Tropicariumban, a Nyíregyházi Állatparkban, a Szegedi Vadasparkban, a Kecskeméti Vadaskertben és a győri Xantus János Állatkertben várják a látogatókat valamennyi korosztályból.

A program munkatársai igyekeznek eloszlatni a mérgeskígyókkal kapcsolatos tévhiteket is. Arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy hazánk biológiai sokféleségének fenntartásához egy mérgeskígyó védelme is éppen olyan fontos, mint más ,a nagyközönség számára “szerethetőbb” fajok állományának megőrzése. A rákosi vipera sem véletlenül szorul rá az emberi segítségre, miután a múlt században az intenzív mezőgazdálkodás, élőhelyeinek eltűnése és a szándékos pusztítás a kihalás szélére sodorta.

A tavalyi évben 12 ezren látogattak el a programra! Vegyünk részt rajta minél többen!

Itt többet megtudhatsz a fajról,illetve a programmal kapcsolatban:

http://www.rakosivipera.hu/

http://www.mme.hu/component/content/article/15-legfrissebb-hirek/1950-rakosi-vipera-nap-2012-szeptember-1.html

Vezérkép forrása:wikipedia.org

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?