Főoldal » Sajtóközlemény: Ismét élen a Siemens a legrangosabb fenntarthatósági versenyben

Sajtóközlemény: Ismét élen a Siemens a legrangosabb fenntarthatósági versenyben

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tavalyi sikerét megismételve a Siemens ismét a Dow Jones Fenntarthatósági Index élén végzett az Ipari termékek és szolgáltatások kategóriában. A vállalat az előző évinél is magasabb pontszámmal nyerte saját kategóriáját, a diverzifikált iparvállalatok közül olyan versenytársakat előzött meg, mint a General Electric, a Philips és a 3M.A fenntarthatóság szempontjából a Siemens évek óta a világ élvonalába tartozik, többek között termékeinek és szolgáltatásainak 42%-át kitevő „zöld” portfóliójának köszönhetően. A vállalat környezetbarát megoldásainak értékesítéséből származó bevétele a 2008 óta eltelt időszakban 19 milliárdról 33 milliárd euróra nőtt, jövedelmének ma már több mint kétötöde ezekből származik. Innovatív portfóliója az egészségügy, az ipar, az infrastruktúra és a közlekedés terén is élen jár hatékonyság tekintetében.

Beszédes adat, hogy a Siemens környezetbarát termékei és szolgáltatásai révén az előző esztendőben mintegy 332 millió tonnával csökkentette partnerei szén-dioxid kibocsátását. Ennek is köszönhető, hogy a vállalat szintén nagyon jó minősítést kapott az intézményi befektetőket tömörítő független Carbon Disclosure Projecttől (CDP), amely a klímaváltozást befolyásoló adatokat gyűjti be a világ legnagyobb társaságaitól.

A fenntarthatóság Oscar-díjának is nevezett kiíráson elért kimagasló eredményünk, több éve tartó jó szereplésünk valódi versenyelőnyt jelent számunka – úgy a befektetők, mint ügyfeleink és alkalmazottaink körében” – mondta a díj kapcsán Barbara Kux, a Siemens igazgatóságának tagja, a cég fenntarthatósági vezetője.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?