Főoldal » Siemens sajtóközlemény: A városra figyel a világ – TEDxCity2.0 Budapesten

Siemens sajtóközlemény: A városra figyel a világ – TEDxCity2.0 Budapesten

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Művészek, építészek, tervezők, közlekedési, egészségügyi, környezetvédelmi szakértők mutatnak be a nagyvárosokat élhetővé tévő innovatív és környezetbarát megoldásokat a TED nemzetközi City2.0 programjához kapcsolódva szeptember 20-án, világszerte száznál több városban, köztük Budapesten is a TEDxBudapestCity2.0 rendezvény keretében.  Bár minden helyszínen elsősorban a saját városra vonatkozó, a helyi tapasztalatokból kiinduló kérdések foglalkoztatják az érdeklődőket, a kihívás valójában mindenhol hasonló: hogyan tehetők élhetőbbé a jövőbeni nagyvárosi mindennapok. A TED City2.0 eseménysorozat központi helyszíne New York lesz, a programot világszerte száznál több városokban kísérik majd figyelemmel. Az eseményről élő közvetítés látható majd Budapesten is, hiszen a kezdeményezéshez a HVG szervezésében és a Siemens támogatásával idén csatlakozott a magyar főváros is.

Budapesten, a Design Terminálban hazai előadók is megosztják gondolataikat: a tömegközlekedés egyszerűsítése mellett hallhatnak az érdeklődők a külvárosi közösségépítésről, az utcák lélektanáról, a városi fenntarthatóságról, vagy éppen a biciklis kultúráról.

Részletes hazai program

• 15.00–16.30: Élő közvetítés a TED City 2.0 eseményről

o szekció: Redefining Citizen

• 16.30–: City 2.0 street art festés, km. Vörös Krisztián, Orosz Richárd

• 17.00–: Álmodd meg, építsd fel, váltsd valóra! – magyar program

o Nevelős Orsolya Stefanie (Városlakó 2.0)

o Smiló Dávid (Osztatlan, közös tér)

o Polgár András (Mindenki a magasba vágyik)

o Várdai Péter (Közlekedés rendszerben)

o Halász Áron (A város egy játszótér)

o Faragó Dániel (Felhatalmazás nélkül)

o Krajcsó Nelli (Üdv otthon)

• 19.30–21.00: Élő közvetítés a TED City 2.0 eseményről

• 21.30–23.00: Élő közvetítés a TED City 2.0 eseményről

o III. szekció: Reimagining the City

o IV. szekció: Redrawing Geographies

Bővebben a támogatóról:

A rendezvény főtámogatója a Siemens, amely az első budapesti villamos elindulása óta jelen van a város infrastrukturális fejlesztésében, az ipar, az energia és az egészségügy modernizációjában. „A fenntartható, élhető város megalkotásához szükség van víziókra, de szükség van konkrét válaszokra is. A TEDxBudapest City2.0 előadóinak kreatív szemlélete és innovatív felvetései a Siemens és Budapest számára is értékes kezdeményezésekhez vezethetnek.” – mondja Nevelős Orsolya, a Siemens kommunikációs igazgatója.

Bővebben a TED-ről

A TED-típusú konferenciák nyitott, szórakoztató, kreatív és inspiráló előadások révén keltik fel a figyelmet a mindannyiunkat érintő kihívásokra, amelyekre világszerte odafigyelnek a legkülönbözőbb ágazatok szakemberei, politikai döntéshozók, illetve bárki, aki nyitott az újító szellemiségre. A felmerülő témák az élet minden területét érintik: egészségügyet, közlekedést, energia- és élelmiszer-ellátást, kultúrát, szórakozást, vagy éppen az építészetet. A rendezvényeknek már idehaza is több éves története van, a szervező HVG jóvoltából több sikeres konferencián vehetett részt a hazai érdeklődő szcéna.

A hazai rendezvény részletes leírása az esemény honlapján:

Hazai program és az előadók bemutatása:

A hazai rendezvény oldala a Facebookon:

Az esemény nemzetközi honlapja:

Kapcsolati információk:

Siemens Zrt. Vállalati Kommunikáció

1143 Budapest, Gizella út 51-57.

Kommunikációs igazgató: Nevelős Orsolya Stefanie

Telefon:+36 1 471-1509

E-mail: orsolya.nevelos@siemens.com

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?