Főoldal » Üveg, ami hűt és fűt

Üveg, ami hűt és fűt

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nagyon szuperül hangzik és nem is rossz ötlet! Cikk róla:

“A GlassX Crystal üvegezés a napsugárzás hőenergiává alakításával a helyiségek fűtésére szolgáló hőt termel, méghozzá vezetési és tárolási veszteség nélkül, azaz magas hatásfokkal. Már a szórt napsugárzásból is energiát nyerő üvegszerkezet télen napenergiával fűtött cserépkályhaként működik.

A GlassX Crystal üvegszerkezet 0,5 W/m2K alatti U-értéke ellenére is vékony: a rendszer valamennyi eleme (átlátszó hőszigetelés, túlmelegedés elleni védelem, energiaátalakító, hőtároló) egyetlen panelben kap helyet. A GlassX Crystal nem tartalmaz mozgó elemeket, sem elektronikus vezérlést, ami hosszú élettartamot és karbantartásmentes használatot, illetve biztonságos működést garantál. Beépítése nem igényel semmiféle speciális ismeretet, a kereskedelmi forgalomban kapható hőszigetelő üvegekhez hasonlóan építhető be.

A GlassX Crystal belső oldala télen napenergiával fűtött cserépkályhaként működik, amely egyenletes, kellemes meleget ad, jelentősen javítva a helyiségben tartózkodók komfortérzetét. Az igény szerinti méretekben rendelhető GlassX Crystal üveg belső oldala egyedi szitanyomással látható el, tovább szélesítve megjelenítési, ebből adódóan alkalmazási lehetőségeit.

A GlassX Crystal működése

A GlassX Crystal üvegszerkezet négy elemből áll: átlátszó hőszigetelésből, túlmelegedés elleni védelemből, energiaátalakítóból és hőtárolóból. A kiváló, 0,5 W/m2K U-értéket meg nem haladó hőszigetelésről három hőszigetelő üvegréteg gondoskodik. Az üvegfalak közé épített üvegprizma visszaveri a 40° feletti beesési szögű, azaz erősen tűző (nyári) napsugarakat, miközben az ennél alacsonyabb beesési szögű téli napsugarakat teljes mértékben átengedi.

A GlassX Crystal központi eleme a hőtároló modul, amely befogadja a napenergiát, majd tárolja, és késleltetve, kellemes hősugárzásként adja le. A tároló változó fázisú (PCM) sóhidrát. A hőtárolásról a megolvadó sóhidrát gondoskodik, ami lehűlésekor leadja a tárolt hőenergiát. A sóhidrátot hermetikusan, az elnyelőképesség javítása érdekében szürkére színezett polikarbonát elemekbe zárják. Az üvegszerkezet beltéri oldalát 6 mm vastag egyrétegű biztonsági üveg védi, ami különféle kerámia-szitanyomással látható el.”

Forrás: http://www.greenfo.hu/hirek/2013/03/27/uveg-ami-fut-es-hut

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?