Főoldal » Winter is coming

Winter is coming

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Minimum egy hete vagyunk kétségbe esve attól, hogy jön a hideg. Télen. Hihetetlen. Hogy képzeli?

Én inkább azon vagyok meglepődve, hogy az egyik ismert  időjárásjelentő holnapnak végre sikerült beletrafálnia, így hiteles információt közölni. Az, hogy elvileg már most 20centis hóban kellene angyalkákat csinálnom, lényegtelen, egy nap ide vagy oda igazán nem számít.

Az interneten találtam ezt az írást, eredetéről, hitelességéről nem tudok semmit, de tetszik:

“Kereskedelmi rádió riportere:”Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón (300 lelkes falucska Kovászna megyében), már második hete folyamatosan mínusz 20 fok alatti a hőmérséklet. Stábunk felhívta a polgármestert, és érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban rekord hideget (-28,6) mért a Román Meteorológ…iai Intézet kihelyezett műszere”. Polgármester: “Fogas az idő az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odaadhassuk. “Riporter: “És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy hidegre tekintettel?” Polgármester: ??? (azaz: nagy csend) Riporter: “Ööö… arra gondolok tehát, hogy mik azok a döntések, melyek eltérnek a normális életviteltől?” Polgármester: (kis csönd után) “Éccakára bégyühet a kutya.””

Amikor már meguntam, hogy a körülöttem lévő emberek 15 percenként néznek rá a már említett online előrejelzésre és ennek hangot is adtam, furcsán néztek rám, volt, aki figyelmeztetett, hogy hát most gondoljak bele, mi lesz itt: a tömegközlekedés, a fagyhalál, a gázszámla, meg minden. Nálunk (Magyarországon) ha már nagyobb szél van, késik a vonat  minimum 20 percet. Sajnos, fagyhalál hírekkel van tele minden hírcsatorna már 2-3-4 hete. A gázszámla téma mondjuk engem is zavar, de majd sütőben készítem az ebédet/vacsorát, 2 legyet ütök egy csapásra, alváskor meg magamon hagyom a zoknit. (A fűtésszámla csökkentéséhez néhány jó tanács itt.)

A hideg tényleg jön- ma ráadásul a nap is sütött, mackó meglátta az árnyékát, megijedt és visszabújt a barlangjába.

A befagyott Dunáról készült képek amúgy lenyűgözőek,  dermesztően szépek, a Tisza is hasonlóképp reagál a hidegre. Izgalmas lesz, mikor majd vonul le az ár, de ez már egy másik téma.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?