Főoldal » 500

500

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hamarosan elérjük az 500. szakmai blogot. Hogyan sikerülhetett ennyi bloggert egy helyre összegyűjteni? Talán a közös cél miatt. A mi közös célunk az ismeretterjesztés.

Bloggereink olyan szakemberek, akik szaktudásukat szívesen megosztják másokkal, miközben új ismereteket szerezhetnek a többiek blogjából. Így mindenki jól jár, mert a tudás nem fogy el, ha másnak  is adunk belőle. Inkább gyarapszik. Mint a létszámunk és a bejegyzéseink.

Miért jött ide ez a sok blogger? Mindenki másért. Egyesek eddig csak személyes blogot írtak, most kipróbálnák a szakmait. Mások még nem írtak blogot, de szaktudásukat szívesen megosztanák mással is. Van olyan is, akit a szakmai témáink érdekeltek, és úgy gondolta, hogy ilyet ő is tudna írni. Olvasóból szerzővé vált. Egyesek csak hobbit látnak a szakmai blogírásban, mások publikációs lehetőséget, van, aki fejlődési lehetőséget, sokan a munkanélküliség ellenszerét és szaktudásuk szinten tartásának, bővítésének lehetőségét, néhányan az ismertté és elismertté válás kezdetét… És mind benne van a Felsőfokon.hu blogmagazinban.

Én pl. azért írok szakmai blogot, mert addig csak személyes blogom volt, és szívesen kipróbáltam volna, hogy elég-e a szaktudásom egy szakmai cikk megírásához. Amúgy is szívesen olvastam volna szakmai cikkeket a környezetvédelemről, és szívesen megosztottam volna a tudásomat, szakmai véleményemet másokkal is. Erre jó lehetőség volt a Felsőfokon.hu szakmai blogmagazin. És mit látok még benne? Szaktudásom szinten tartásának és bővítésének legjobb módját, fejlődési lehetőséget és a szakmai ismertség, elismertség felé vezető leggyorsabb utat: a nyilvánosság erejét.

Az már kiderült, hogy én miért vagyok itt, és a többiek céljait is felsoroltam, de vajon mi lehet a közös ebben a közel 500 emberben? Szerintem a lelkesedés, a tudásvágy, az önként végzett ismeretterjesztés, szakmai ismereteink önzetlen megosztása akár szakembertársainkkal, akár a laikus, de érdeklődő olvasókkal. Az írás iránti lelkesedésünk szakmánk szeretetéből adódik, és ez a nagyfokú szakmaszeretet, szakmai lelkesedés arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan bővítsük ismereteinket, szakmailag fejlődjünk, és ezt az élményt, szakmánk szeretetét és bővülő ismereteinket másokkal is megosszuk. Tudásunkat egymás cikkeiből is gyarapíthatjuk, így a Felsőfokon nemcsak egy folyamatosan frissülő tudástár, hanem egy jó közösség és jó lehetőség a szakmai eszmecserére is. Ez ösztönöz minket, bloggereket arra, hogy önzetlenül kicseréljük tudásunkat másokkal, és hirdessük, ajánljuk Felsőfokon.hu szakmai blogmagazint mindenhol, ahol csak lehet. Így nőhet folyamatosan a csapatunk létszáma, a cikkek száma, a szaktudásunk és az elismertségünk.

Talán nincs is más olyan blogmagazin, ahol ilyen sok blogger van. Nagyobb blogszolgáltatók persze vannak még (reméljük nem sokáig lesznek nagyobbbak nálunk), de az ottani bloggerek nem alkotnak közösséget, nem olvassák egymás blogjait, nem köti össze őket a tudásvágy, és nem vezérli őket az az önzetlen cél, hogy megosszák egymással és másokkal is, amit tudnak, inkább csak saját érzéseiket akarják magukból kiírni. Talán nincs is más olyan blogszolgáltató, ahol a bloggerek valóban közösséget alkotnak. Miért nincs? Szerintem azért, mert én-blogokkal nehéz csapatot építeni. Hétköznapi átlagemberek magánéletének nincs sok olvasója, egymásra sem kíváncsiak a bloggerek. A mi előnyünk az, hogy szakmai blogmagazin vagyunk, azok közül is a legnagyobb, és így egy-egy blognak sokkal több olvasója van, mint más bloggereknek, blogoknak, köztük a többi hasonló érdeklődésű blogger is. Ettől leszünk egyszerre tudásbázis és közösség.

Mindezeket csak magunknak, egymásnak, a Felsőfokon.hu szakmai bloggercsapatának köszönhetjük. Szakmai bloggereink kitartó, lelkes önkéntes munkájának eredménye ez a folyamatosan bővülő ismeretanyag, ami reményeink szerint még tovább halmozódik, és ez az összetartó közösség, ahová hamarosan belép az 500. tag. Köszönjük meg magunknak és egymásnak ezeket a szép eredményeket és fogadjuk nagy szeretettel az 500. szakmai bloggerünket!

(Kép: http://heat-flow.hu/useruploads/images/500.jpg, Google képkeresőben a 3. képtalálat az “500” kulcsszóra, és az első olyan, ami nem pénzt mutat.)

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?