Főoldal » Irány a Wall Street: A Minibrake nyerte a hallgatói innovátorok versenyét

Irány a Wall Street: A Minibrake nyerte a hallgatói innovátorok versenyét

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

November utolsó napján szervezte a Kairos Society a Hallgatói Vállakozók Versenyét (Kairos Student Venture Competition), amely a Közép Európai Egyetemen került megrendezésre. A Kairos Society a Közép Európai Egyetemmel és az Életpálya Alapítvánnyal közös szervezésű versenyén megmozgatta az induló vállalkozások ökoszisztémáját és a középpontba  formabontó módon a jövő innovátorait helyezte.

Az eseményen részt vett és előadást tartott a Kairos Society globális vezetője Alex Fiance, valamint Mérő László serkentette a résztvevőket közös gondolkodásra az átlagos és a formabontó jelenségek kapcsolatának elemzésével a gazdasági életben és a társadalomban.

A nyertes projekt a MiniBrake, amelyet Szirtes Marcell, a Corvinus Egyetem hallgatója képviselt. A MiniBrake egy gyermekbiciklire szerelhető távirányítású fék. A távirányítón található gomb megnyomásával a bicikli bármikor megállítható biztonságos távolságon belül, a veszélyhelyzetek elkerülése végett. Az első helyezésnek köszönhetően a MiniBrake az első hallgatói innováció, amely biztosította helyét a New York-i tőzsdén rendezett kiállításon a Kairos Global Summit idején. A nyertes csapat így fogalmazott:

Sokat készültünk a versenyre, nem is azért, hogy megnyerjük, hanem hogy lássuk, hogy tényleg megérte e három diák 5 havi munkáját a projektbe fektetni, és visszajelzést kapjunk, hogy igazi értéket tudunk e teremteni vele. Ez volt az első verseny, ahol a projekttel indultunk, nem is számítottunk ekkora közönségre; szakmai zsűri előtt prezentáltuk az ötletünket, számos érdekes kérdést kaptunk a közönség soraiból is és rengeteg értékes ismeretséget szereztünk a verseny utáni beszélgetések alatt. Jó eredményünket a szervezésen kívül nagyban köszönhetjük kiváló coachjainknak, akik kivétel nélkül bármiben a rendelkezésünkre álltak a felkészülési héten. Sokat dolgoztunk a MiniBrake-n, de még többet fogunk a következőkben, és hisszük, hogy meg lesz a gyümölcse. Egy hatalmas lehetőséget kaptunk a Kairos-tól, hiszen februárban már a New York-i tőzsdén állíthatjuk ki termékünket a Kairos 50-en, a világ 49 legjobb egyetemista innovációs vállalkozásával együtt.”

A második helyezett Zónai Roland lett a BioMIPAT projekttel.  A BioMIPAT egy intelligens, önmagától tanulni képes szoftver, mely kifejezetten gyógyszergyáraknak és biotechnológiai cégek számára segít a K+F folyamatok megtervezésében, elemzésében és ellenőrzésében, jelentősen javítva ezáltal a vakcinák minőségét. A Debreceni Egyetem biomérnök hallgatója, Zónai Roland így fogalmazott:

„Számomra a versenyen való részvétel egy kiváló lehetőséget teremtett. Ezt a dinamizmust, lelkesedést és átható vállalkozói szellemiséget még egyetlen korábbi versenyen sem éreztem. A Kairos Society a határtalan lehetőségeket tükrözte, amely elképesztő motivációt adott. Nagyszerű emberekkel ismerkedtem meg, és hálás vagyok, hogy egy ilyen értékes rendezvényen vehettem részt.”

Szabó Balázs a Kairos Society Közép-Kelet-Európai vezetője kiemelte:

„A Kairos Society lehetővé teszi a fiatal magyar vállalkozóknak, hogy világméretekben gondolkodjanak. Azokat az embereket keressük, akik a problémákban lehetőségeket látnak, hiszen a globális közösségünket a tenni akarás és a proaktivitás köti össze.”

 A délutáni kerekasztal beszélgetésen elismert vállalkozók, döntéshozók osztották meg a globális piacra lépésről tapasztalataikat. Szőke Márton az Indextools sikersztorit követően számos startup vállalkozás befektetője, Doszpod Endre pedig kockázati tőke befektetőként a Jeremie program keretein belül az első sikeres nemzetközi vállalatértékesítést vitte véghez a PortfoLion színeiben. Deák Csaba a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyetteseként az állami szektort képviselte.

A Kairos Society magyarországi csapata a hosszú hónapok szervező munkáját követően egy új hagyományt teremtett. Ahogy Alex Fiance a szervezet globális vezetője megfogalmazta: „A Kairos Student Venture Competition egy kísérleti projekt volt a szervezeten belül, de sikerét látva 2013-ban a világ többi országában is szeretnénk megvalósítani. Ebben természetesen a magyar csapat tudására, tapasztalataira kiemelten számítunk.”

Az eseményt az Amerikai Nagykövetség támogatásával, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a  Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület, az MMKlaszter és a Singularity University szakmai partnerségében jött létre.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hasonló bejegyzések

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?