Főoldal » Okos zármegoldás Budapest legzöldebb irodaházában

Okos zármegoldás Budapest legzöldebb irodaházában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Budapest, 2013. április 8. – Elektromechanikus zárak használatával csökkenti energiafogyasztását a február végén hivatalosan is átadott Green House zöld irodaház. Az ASSA ABLOY megoldásával felszerelt irodaházi ajtók egyszerre funkcionálnak tűzgátló, vészkijárati és normál beléptető pontként úgy, hogy alapesetben semmilyen áramfogyasztást nem generálnak, amely éves szinten több százezer forint megtakarítást jelent.

A hagyományosan alkalmazott zárfogadókkal és síktapadó mágnesekkel szemben az ASSA ABLOY által forgalmazott elektromechanikus zár képes egyszerre kezelni a tűzgátló, vészkijárati és normál beléptető pontokat, így nincs szükség három különböző zártípus telepítésére. „Környezetvédelmi szempontból ennél is fontosabb, hogy míg a fordított működésű zárfogadók állandó áramellátást igényelnek – alapesetben is –, addig az ABLOY elektromechanikus zárak alaphelyzetben nulla energiafogyasztással működnek. Ez egy olyan zöld projekt esetében, mint a LEED Platinum minősítéssel rendelkező Green House irodaház ingatlanfejlesztése, kiemelkedő szempont volt a tervezés során” – mondta el Kertész Róbert, az ASSA ABLOY Hungary üzletágvezetője. Az ABLOY elektomechanikus zárak további előnye, hogy bármely beléptető rendszerbe integrálhatóak, többek között ezért választották ezt a megoldást az ASSA ABLOY korábbi partnerei is, köztük az OTP Bank és a Nokia, illetve a Skanska előző projektje, a Népliget Center. „Kezdetben kicsit tartottunk attól, hogy az elektromechanikus zárak bonyolultsága nehézségeket okoz majd a telepítésben, azonban az ASSA ABLOY szakemberivel történő műszaki egyeztetések végig gyorsan és szakszerűen zajlottak, így semmi probléma nem volt” – mondta el Deák Attila, az Inside Kft. ügyvezetője, a Green House irodaház egyik kivitelezője.

Rugalmasság és szakértelem a telepítésben is

A 18 milliós projekt keretében az elektromechanikus zárak mellett csúszósínes ajtócsukókkal és automata forgóajtókkal szerelték fel Budapest egyik legzöldebb irodaházát, illetve az épületen belüli belépési jogosultságokat kezelő főkulcsrendszert is a skandináv anyavállalatú ASSA ABLOY alakította ki. „A főkulcsrendszer kialakításában rendkívül praktikus volt, hogy az ASSA ABLOY többféle megoldást is kínált különböző árkategóriákban. Emellett jelentősen megkönnyítette a dolgunkat, hogy az alapkiépítést követően az ASSA ABLOY szakemberei állandó rendelkezésre állással segítették a főkulcsrendszer bérlők igényeire szabott kialakítását” – emelte ki Deák Attila. – „Emellett piaci kapcsolataik révén a forgóajtók telepítése kapcsán felmerült nehézségeket is rendkívül gyorsan és rugalmasan megoldották, ami nem kis előnyt jelent egy ilyen kaliberű projektnél” – tette hozzá a szakember.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hasonló bejegyzések

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?