Főoldal » Szubjektív élménybeszámoló a Felsőfokon első online marketing képzéséről

Szubjektív élménybeszámoló a Felsőfokon első online marketing képzéséről

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma voltam egy online marketing képzésen. Természetesen a Felsőfokon szervezte. Ezért mentem el. Másnak a tanfolyamáért nem fizettem volna ennyit… De megérte.

A képzés 9-kor kezdődött a Felsőfokon irodában, Budapesten. Már reggel 6-kor elindult a vonatom Veszprémből, 8-ra értem a Déli Pályaudvarra. (A 8 órás vonat már későn lett volna, más meg nincs.) De megérte felkelni, mert én voltam az első, még csak a szervezők voltak ott. :)* És a vonatról láttam felkelni a Napot.

Meghívott előadóként az egyik legnagyobb internet- és blogszakértő (Ihász Ingrid, az Index munkatársa) beszélt 3 részben az online marketing minden szakterületéről, majd a mi online marketingesünk egészítette ki a témát egy Facebook-ról szóló előadással. Az előadások témáiról majd a bloggereimnek mesélek, nem szeretném, ha külsős olvasók más oldalt fejlesztenének a trükkjeinkkel. :) A képen Ingrid, a vendégelőadónk látható, saját blogjából, a rabbitblogból vettem a képet: http://www.rabbitblog.hu/images/ingrid_ihasz.jpg

Felkértek néhány mintabloggert is, köztük engem, hogy beszéljünk magunkról, a blogjainkról, a blogírásról, és a mintabloggerség előnyeiről 10 percben, de ezek a személyes bemutatkozások elmaradtak. Talán azért, mert így is volt 1 óra csúszás.

Amikor felkértek, akkor nagyon örültem, de eléggé meglepődtem, és fogalmam sem volt, hogy miről szóljon ez a 10 perc. Aztán egyszercsak hirtelen rájöttem. Összeállítottam, beküldtem a szervezőknek, tetszett nekik, és akkor még nem izgultam. Akkor kezdtem izgulni, amikor odaértem az épülethez, és beléptem a lépcsőházba. (Magamról mindig nehezebben beszélek, mint más témáról.) Az előadások alatt figyeltem, nem izgultam, de közte a szünetben mindig izgultam, és feszülten vártam, hogy mikor kerülök sorra, mert úgy volt, hogy a 3 részes előadás egyik szünetében beszélek. Aztán a végén elmaradtak ezek a bemutatkozások. Nem csak az enyém. (Az én kis bemutatkozásom 4 diából állt volna, ebből 1 a tartalomjegyzék, címe: Egy környezetmérnök, mint(a) blogger. Talán majd egyszer elmondhatom még, de ha nem, akkor majd egyszer feltöltöm ide a blogba ppt-ben.)

Az is okot adott az izgalomra, hogy a társaság nagy része vezető bloggerekből állt.

A közönség a teljesség igénye nélkül:

  • dr. Pálvölgyi Benedek (A Felsőfokon egyik tulajdonosa és ügyvezetője, főszerkesztő-helyettes, offline marketing felelős, a jogi szakterület vezetője. Ő kérte fel a mintabloggereket, köztük engem is.)
  • Tőzsér Máté (Róla azt hallottam egyszer, hogy ő volt a Felsőfokon egyik alapítója. Nem tudom, hogy tulajdonos-e még, de láttam egy-két bejegyzését a Felsőfokon blogban. Ő is szervező volt, neki kellett elküldenem a bemutatkozásomat Powerpointban.)
  • Sipőcz Norbert (A mérnöki szakterület vezetője, az informatika szakterület szakmai védnöke, és főszerkesztőségi tag, mint online marketing felelős. Ő működteti a Facebook oldalunkat is, ezért ő adott elő róla. Annak idején nála kezdtem szakmai blogot írni.)
  • dr. Kiss István (Agrár szakterületünk vezetője, aki még nálam is messzebbről, Miskolcról érkezett a képzésre.)
  • Jóba Katalin (Természettudományi szakterületünk vezetője, ő is a felkért mintabloggerek között volt. Annak idején az én egyik hirdetésemre jelentkezve lépett be a Felsőfokon blogmagazinba, de hamarabb lett szakterület-vezető, mint én. Van blogja a környezetvédelem szakterületen is.)
  • Gurmai Gergely (Ő egy kicsit kakuktojás, nem szakterület-vezető és nem főszerkesztőségi tag, saját blogjának szeretett volna reklámot, ezért jött a képzésre.)
  • Mészáros András (Ez én vagyok, mint a környezetvédelem szakterület vezetője.)

Ilyen illusztris társaság (+1 szakértő vendégelőadó) előtt nem akartam leszerepleni, ezért izgultam. (Persze egymás közt nem használjuk ezeket a címeket és rangokat, lazán keresztnéven emlegetjük egymást, de most érzékeltetni szerettem volna, hogy nem akárkik voltak ott…) Mondtam is a Katinak, hogy izgulok, mert nem szeretnék vezető bloggerek előtt leszerepelni, mire ő: “De hát mi is azok vagyunk!” :) Igaza volt persze, de talán mégis könnyebb volt így. Viszont ha sor került volna ránk, és mégsem szerepeltem volna le, akkor nagyon büszke lettem volna magamra. :)

Felsőfokon-rendezvényhez méltón jó társaság gyűlt össze, mindenki nagyon barátságos volt velem is, egymással is, Ingriddel is, és látszott, hogy mindenkit érdekel a téma. Viszont szintén a Felsőfokon-rendezvényekre jellemzően volt a végén egy óra csúszás (a szeptemberi konferencia is fél órával hosszabb volt a tervezettnél, bár erről főleg én tehetek, mert egy ártatlannak tűnő kérdéssel kb. 20 perces vitát indítottam, amire én sem számítottam), így néhány perccel lekéstem a 14:11-es vonatot, és csak 16:11-kor ment a következő. 18:00 körül értem a veszprémi vasútállomásra. A vonatról láttam lemenni a Napot.

*Szerintem csak én vagyok olyan elvetemült, hogy szakmai blogban hangulatjeleket írok, de ez egy szubjektív élménybeszámoló, itt talán szabad.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?