Színpetri újabb látványosságra készül | Felsőfokon.hu

Színpetri újabb látványosságra készül

Szabadidő turizmus
Vezérkép: 

A világ legnagyobb könyvét elkészítő Varga Béla és fia újabb látványosságra készül: a História-völgy projekt keretén belül élő papírmúzeumot és papírmalmot hoznak létre.
Borsod megyében, a Jósva-patak völgyében  található Színpetri az Aggteleki Nemzeti Park részét képezi. A falu vízimalmában helyezték el tavaly júliusban a világ legnagyobb könyvét. Ide tervezik a mesterek új látványosságukat is: Varga Béla papírmerítő mester és fia, Varga Gábor papíripari mérnök interaktív módon mutatnák be a papírkészítést, a nyomtatást, kialakulásának történetét, a papírmerítést, a betűszedést és a vízenergia felhasználását.
Rekonstruálják azt a XV. századi, gutenbergi nyomdagépet is, amin az első Biblia készült. A kiállítás várhatóan 2011. júliusától tekinthető meg a vízimalom épületében.
Kép: http://okofalu.com


Ajánlott bejegyzések

 • Vidámabb napokat a virágzó fokföldi kankalinnal

  Időnként a téli szürke és hideg vacogós reggelek, nem késztetnek bennünket túlzott nagy vidámságra és életkedvre. Ilyenkor nagyon sok erőt meríthetünk a télen, sőt az egésztélen át virágzó szobanövényeinkből. Ilyenek például a fokföldi...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Közös Agrárpolitika

  Hektáronként 140-150 eurós alaptámogatásra számíthatunk az új KAP-ban

  Hektáronként 140-150 eurós alaptámogatásra számíthatnak a hazai gazdálkodók a 2014-2020 között új Közös Agrárpolitikában (KAP) – jelentette ki a parlamenti mezőgazdasági...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • VM. Hírek...

  Sikeres volt a keleti nyitás politikája - Jelentősen javult az agráregyenleg

  Látszanak már a keleti nyitás politikájának eredményei az agrárium területén. A hazai mezőgazdasági termékek exportja Ázsiába 45 százalékkal nőtt, miközben a kivitelünk Oroszországba...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Túlélők és csomagjaik

  Divat a túlélőcsomag. A frappáns elnevezésből kiviláglik, hogy tulajdonosát e helytakarékos, masszív holmikat tartalmazó együttes minden körülmények között túl kell, hogy vészelje.

  Fontos, hogy a túlélőcsomagnak szívósabbnak kell...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Moto2: Espargaro alig két tizeddel verte Reddinget

  A Moto2-es kategóriában sem voltak unalmas körök. A végén akárcsak a kisebbeknél, itt is parázs csatát lehetett látni. Ennek főszereplői ezúttal Pol Espargaro és Scott Redding voltak. 

  ...
  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat

Facebook Google+ LinkedIn Youtube Twitter