Színpetri újabb látványosságra készül | Felsőfokon.hu

Színpetri újabb látványosságra készül

Szabadidő turizmus
Vezérkép: 

A világ legnagyobb könyvét elkészítő Varga Béla és fia újabb látványosságra készül: a História-völgy projekt keretén belül élő papírmúzeumot és papírmalmot hoznak létre.
Borsod megyében, a Jósva-patak völgyében  található Színpetri az Aggteleki Nemzeti Park részét képezi. A falu vízimalmában helyezték el tavaly júliusban a világ legnagyobb könyvét. Ide tervezik a mesterek új látványosságukat is: Varga Béla papírmerítő mester és fia, Varga Gábor papíripari mérnök interaktív módon mutatnák be a papírkészítést, a nyomtatást, kialakulásának történetét, a papírmerítést, a betűszedést és a vízenergia felhasználását.
Rekonstruálják azt a XV. századi, gutenbergi nyomdagépet is, amin az első Biblia készült. A kiállítás várhatóan 2011. júliusától tekinthető meg a vízimalom épületében.
Kép: http://okofalu.com


Ajánlott bejegyzések

 • Pénz és párkapcsolat

  A kutatók általában egyetértenek abban, hogy a férfiak nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a pénznek, mint a nők, illetve erősebb a kapcsolat a pénz és „szubjektív jólét érzet” között férfiaknál, mint nőknél. ...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Autózz fenntarthatóan!

  Jelen cikk rövid tájékoztatást ad, amennyiben szeretné tudni, hogyan  tud környezettudatosan autózni. Mely típus lesz az év autója, melyikek közül lehet majd választani. 2014 autója: VW Golf-Blue-e várható. Jó olvasását!

  ...
  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2013

  2013 novemberében negyedik alkalommal gyűlnek össze a felelősen gondolkodó emberek Magyarországon, hogy megvitassák, hol tartunk mi, magyarok a fenntartható fejlődés, vagyis élhető világunk fennmaradása érdekében.

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Szivárvány híd és Fagylalt-szikla

  Munkáját nem jutalmazzák díjakkal, műveire nem licitálnak árveréseken, mégis lankadatlanul alkot. „Műterme” a színek és formák varázslatos világa, festőként és szobrászként is utolérhetetlen. Ugyan, ki is versenyezhetne évmillók alatt...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Szárazon

  Ha nem is beszélünk róla, az alkoholizmus korunk egyik legnagyobb problémája. Egyre több fiatal menekül ebbe a "megoldásba" csakhogy ne kelljen szembenézniük az élet nehézségeivel. Kate és Charlie fiatal házaspár, akik a teljesen hétköznapi, szürke kis életüket élik egymás mellett,...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat