Diplomás munkanélküliség Magyarországon - a folyamatot erősítő okok ! | Felsőfokon.hu

Diplomás munkanélküliség Magyarországon - a folyamatot erősítő okok !

Gazdaság és üzlet
HR és karrier
Vezérkép: 
Diplomás munkanélküliség Magyarországon - a folyamatot erősítő okok !

Nem lehet mindent a gazdasági válság függönye mögé eldugni, így a hiányzó törvények, vagy kifejezetten a diplomások elé, vállalkozásaik elé akadályokat állító törvények hatásait, kárait sem.


Eltérő politikai nézőpontok léteznek, melyekből 2014-ben a választóknak kell megértenie - mi az ami munkahelyet teremt és mi az ami nem!


Diplomás munkanélküliség Európa más pontján is létezik, de más gazdasági és jóléti körülmények között.


Feltehető a kérdés ha Európában a diplomás munkanélküliség jelen van ezt a hatást azonnal hagyni kell érvényesülni?


Két politikai nézőpontból közelítünk a diplomások munkanélküliségéhez, amely emelkedése számosságában drasztikus tény!


Jelenlegi Orbán Viktor által képviselt konzervatív szemlélet nem a lényegénél, hanem tüneteinél ragadja meg a diplomások munkanélküliségét, részben jogszabályaiban felróva számukra a helyzetet.


Ezek a kiegészítő megoldások érdemben nem vezettek eredményre az elmúlt 2,5 évben sem.


A parlamenti és kormányzati lobbi évtizedes tapasztalataira épülő mérsékelt politikai irányzat a jogalkotás súlyos tévedéseire, hibáira hívja fel a figyelmet.


Mérsékelt demokraták Magyarországon Országbíró Zoltán képviseletével  6 lényeges okot említenek fel a jogalkotási dömping súlyos hibáiból, melyek fokozzák a diplomás munkanélküliséget:


- Vállalkozások mértéktelen túlterhelése, a bürokrácia évről évre fokozása


- Állam túlnövekedése, állami eszközökkel és adóforintokkal a támogatások helyett  piacrombolás egyes szabadpiaci alapon még működő szakterületeken


- Felsőoktatásban a képzések színvonalának minőségellenőrzése  elmarad, "üres diplomák" nagyüzemi módon


- Családi vállalkozások, mikrovállalkozások érdemi vissza nem térítendő támogatásainak hiánya, a rossz gazdaságpolitikai döntések hatásainak hatékony enyhítése nélkül


- Önkormányzati és állami telephely és bérleménygazdálkodás túlzott piaci léptékei és módszerei


- Mikrovállalkozások adóamnesztia és újraindulásának jogi kereteinek hiánya (vállalkozás regeneráló csőd jogi lehetősége nincs kidolgozva)


Az álláspontok között erős a különbség, a diplomások munkanélkülisége a jelen gazdasági körülmények és jogszabályok között pedig továbbnőhet rohamos léptékekben.


Megdöbbentő adatokat a diplomások munkanélküliségének alakulásáról bárki megtalálja az ÁFSZ honlapján és kimutatásai alapján.


Ajánlott bejegyzések

 • Villamosközlekedést bemutató kiállítás

  Kiállítás nyílt a 125 éves budapesti villamosközlekedés bemutatására a Közlekedési Múzeumban szerdán.

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Érzelmi intelligencia

  Amikor nemcsak a tudományos, hanem a laikus közvéleménybe is bevonul egy fogalom, először igen gyakran elutasítás, tiltakozás fogadja, amit igen hamar felvált a „mi ezt eddig is tudtuk” megközelítés. Amikor közelebb kerülünk egy-egy fogalomhoz, annak tartalmához akkor lesz...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Vége a csalásnak a leszázalékolásnál

  "Munkaszimulátorral" vizsgálná az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet a leszázalékolást kérők munkaképességét. Pósfai Gábor főigazgató az InfoRádiónak elmondta: a műszer kideríti, hogy a csökkent munkaképességű páciens milyen munkák elvégzésére alkalmas. A 2012-től...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • MAISON MARTIN MARGIELA for H&M

  A Maison Martin Margiela lesz a következő divatház amelyik együttműködik a H&M-el, jelentették be ma reggel. A kollekció amely November 15-étől lesz elérhető világszerte a H&M üzleteiben és online, nem csak női és férfi ruhákat, kiegészítőket is fog tartalmazni.

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Isaac Asimov álma valóra válhat

  Megvalósulhat a Sci-Fi-be illő tiszta energia-termelés. Ha sikerül, egy megoldás lehet energiaproblémáinkra. A napokban figyeltem fel egy hírre, miszerint egy kaliforniai társaság folyamatos napenergiával látnál el Indiát, ráadásul 10 centért kWh-ként. Két dolog...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat