Főoldal » Játék és muzsika 100 percben – V. Országos Mesefesztivál

Játék és muzsika 100 percben – V. Országos Mesefesztivál

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 Budapest, 2011. szeptember 6., kedd (MTI) – Játék és muzsika 100 percben címmel rendezik meg az V. Országos Mesefesztivált sszombaton a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban; az ingyenesen látogatható fővárosi rendezvény kiemelt témája az idei évben a muzsika.

A mesefesztiváloknak minden évben meghatározott témája van, 2011-ben ez a muzsika: a programokat elsősorban olyan mesék köré szervezik, amelyekben a zene központi vagy nagyon hangsúlyos szerepet kap, a körtemuzsikától a békák kórusán át a fűzfán fütyülő rézangyalig – olvasható Viszkok Attila rendezvényszervező MTI-hez eljuttatott ismertetőjében.
A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (volt Pataky Művelődési Központ) játszóházak mellett hangszerkészítés várja a gyerekeket, valamint közös zenélés Berzsiánnal, Klopédiával, Violinnal és segítőikkel. A programok között diafilmvetítés és -vásár, meseolvasás Mikkamakka házában, hangszerkészítés, kottamásolás és árnyképkészítés is szerepel.
A gyerekeket interaktív játszóház, arcfestés, jelmezes fotózás várja. Az Őze Lajos Művészeti Iskola diákjai délelőtt Lázár Ervin Csodapatika, délben A kék meg a sárga című meséjét adják elő.
A brémai muzsikusok címmel Róka Szabolcs és Joós Tamás interaktív hangszerbemutatója látható hangszerkészítéssel egybekötve. A zene az kell címmel pedig minikoncertekkel várják a közönséget: fellép többek között Bella Péter tekerőlantos, valamint a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola (régi Kőbányai Zeneiskola) diákjai is bemutatkoznak.
Délután a meseíró és illusztrációs pályázat eredményhirdetése, Az én mesém című gyűjteményes mesekönyv 4.részének bemutatója és a Sültü zenekar táncháza várja az érdeklődőket.
A szervezők közlése szerint a meseíró pályázatra idén csaknem 500 mese érkezett, az internetes mesekönyvükbe feltöltött történetekhez pedig több száz illusztráció. Bárki válogathatott a mesék közül és küldhetett ahhoz a történethez rajzot, amelyik a legjobban tetszett neki – olvasható a rendezvény ismertetőjében.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?