Főoldal » Művészet és kultúra » Kisfaludból élő adventi naptárt csinálnak a lakói

Kisfaludból élő adventi naptárt csinálnak a lakói

Mire való egy ablak decemberben, ha nem arra, hogy adventi kalendáriumot csináljanak belőle? Egy maroknyi kisfaludi épp ezt találta ki és a többiek csatlakoztak hozzájuk. Ha igazán szívmelengető dolgot akarsz látni idén karácsonykor, mindenképpen sétálj egyet valamelyik este Kisfaludon.

December 1-jén kezdték az adventi kalendárium ablakainak nyitogatást Kisfaludon is – csak egy kicsit másképp. A helyiek ugyanis úgy döntöttek, hogy a hónap első napjától egészen december 23-ig minden nap egy másik ház ablakán tüntetik fel a klasszikus adventi kalendárium éppen aktuális számlálóját. Szenteste pedig az addigi összes szám az ablakokon egyszerre világít majd.

Mivel senki nem tudja – a szervezőkön kívül persze -, hogy mikor melyik ház ablakában tűnik fel a következő szám, ezért a helyiek is izgatottan sétálgatnak esténként a településen, hogy felfedezzék: ki és hogyan oldotta meg a sorban következő adventi kalendáriumi napot. Az ünnepig hátralévő időben mindenképpen ajánlott program egy jó kis téli esti séta a kedves kis településen, ahol a művelődési ház előtt egy meseszép fából és szalmából készült jászol, és egy hatalmas karácsonyfa is várja az érdeklődőket.

Élő adventi kalendárium

Visszaszámolás karácsonyig: Kisfaludon minden nap egy-egy ablakban feltűnik a szentestéig hátralevő napok száma.#fehervartv

Közzétette: Fehérvár TV – 2016. december 9.

forrás: www.fmc.hu