Főoldal » Czomba: napokon belül újranyitjuk a felnőttképzési forrásokat

Czomba: napokon belül újranyitjuk a felnőttképzési forrásokat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A munkahelyi háttérrel rendelkező és a közmunkaprogrammal kapcsolatos képzésekre fordítanák az uniós és a hazai forrásokat – mondta a szakállamtitkár.

A Start-kártyák és az ahhoz kapcsolódó kedvezmények nem lettek leállítva, csak a felnőttképzés hazai és uniós forrásai. Utóbbiak azért, hogy azokat a munkahelyi háttérrel rendelkező és a közmunkaprogrammal kapcsolatos képzésekre fordítsuk – mondta Czomba Sándor államtitkár a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Hangsúlyozta: nem szeretnék, hogy az emberek úgy lépjenek ki a közmunkaprogramból, mint ahogy beléptek. Hozzátette: napokon belül újranyitják a felnőttképzési forrásokat.

Beszélt arról is, hogy 3 ezer ember új munkájához és 5 ezer ember munkahelyének megőrzéséhez járul hozzá a szaktárca. A legtöbb pályázat Észak-Magyarországról érkezett, kiemelt szerepet kapnak a hátrányos helyzetű térségek.

Megerősítette, hogy megszűnik a munkaerő-piaci alap, és létrejön a közfoglalkoztatási alap, ami átkerül a Belügyminisztériumhoz, illetve a foglalkoztatási alap, ami a versenyszférát célozza meg. Az Országos Érdekegyeztető Tanács helyett pedig a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács, melyben – a munkaadók, a munkavállalók és a kormány képviselőin kívül – a civilek, az egyházak, a kamarák és a magyar tudományos élet szereplői is helyet kapnak.

Forrás: MTV – Ma reggel | 2011. június 03. péntek 08:02

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?