Főoldal » Élményeim a digitális táblával 2.

Élményeim a digitális táblával 2.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az előző cikkemet ott fejeztem be, hogy várom a következő napot, hogy milyen újdonságot fedezek fel a táblámon. Meg is történt az újabb „csoda”. Reggel a tanáriban az asztalomon várt a tankönyvhöz kapcsolódó digitális tananyag. Izgatottan tettem be a gépbe a CD-t. Megnyitottam a programot, és hatalmas boldogság töltött el. Ott volt a tankönyv előttem. Bárhova kattintottam, megjelent nagyobb méretben minden szabály, feladat. Van elegendő hely a feladat megoldására is. Ha akarom el is menthetem. E mellett animációk, videók, képek, alakzatok és egyebek is találhatók rajta. Több okból is jó, hogy a tankönyvet így ki tudom vetíteni; nagyon sok gyereknek van tartós tankönyve. A matematika tankönyv egy munkatankönyv, amibe dolgozni is kell. Nagyon kellemetlen, ha már az előző tulajdonos megoldotta a feladatot. Egy kis fejtörést okozott a probléma, mert hogyan készüljek fel az órára, ha az osztály egy részének már készen van az adott példa, sajnos nagyon nehéz párhuzamos munkát csinálni egy osztályon belül. A mai gyerekek már otthon nem tanulnak annyit, mint régebben, sokszor házi feladatot sem csinálnak, tehát az órán kell „belevernem”  a fejükbe a tananyagot, ezért rengeteget ismétlünk, sokat kell beszélnem, magyaráznom. És valljuk be őszintén, mennyivel egyszerűbb azt mondani valamire, hogy nem értem, mint venni a fáradtságot és addig csinálni, míg tényleg nem sikerül. Na, ez nem a mai gyerekekre jellemző. Emlékszem, ha egy feladat nem ment, akkor addig csináltam, míg végül megoldottam. Milyen jó érzés ez még a mai napig! Hol veszett el? De, nem ez a mai témám. Térjünk vissza a táblához. Szóval, megkönnyíti az életemet, egy problémámat megoldotta, bár közben kitaláltam az átmeneti megoldást a szkenneléssel, de ez sokkal elegánsabb. Mellesleg a gyerekeket is lenyűgöztem a digitális tananyaggal. Persze ez a CD is még rejt magában izgalmakat, felfedezésre váró programokat, alkalmazásokat. Vajon holnap is lesz valami apró csoda?

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?