Főoldal » Gondolatmorzsa a könyvtárostanárokért

Gondolatmorzsa a könyvtárostanárokért

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Könyvtárostanárként  szembesültem már azzal, hogy nem igazán tudják az emberek, mi a feladatom, mit csinálok, amikor dolgozok. Mert, hogy azt hiszik talán, a könyvtár egyenlő a könyvesbolttal, DE ezt a szakmát nem szabad azonosítani a könyvterjesztéssel.

Könyvtáros és pedagógus végzettséggel is rendelkezik a könyvtárostanár és szinte kivétel nélkül oktatás színtereiben helyezkedik el.

Úgymond speciális munkakört lát el, mert oktat-nevel egyszerre, közvetlenül és közvetve egyaránt. Nekünk is van kötelező óraszámunk, mint pedagógus társainknak.

A kötelező óraszám alatt kell nyitvatartást biztosítani az iskolában és könyvtárhasználati foglalkozásokat is ezekben az órákban tartunk. Persze a kivételek erősítik olykor a szabályt , értem ezalatt, hogy nem a kötelező óránkban érkeznek a tanulók foglalkozásra, de rugalmasnak kell lennünk és úgy gondolom, hogy azok vagyunk.

 A kötelező óraszámunk heti 22 óra (már válaszható szeptembertől 26 óra is) , ami megfelel egy alsós tanító átlag heti óraszámának.

Heti munkaidőnk 40 óra, mint bármely más dolgozónak. A 22 órán túl kell ellátni a könyvtár adminisztratív teendőit (kölcsönzés, leltár), az állomány (dokumentumok) állagának megóvását. A könyvtárostanár aktívan részt vesz az iskola életében, rendezvényein, olyan jogai vannak a tantestületben, mint pedagógus társainak. Az iskolán kívül részt veszünk továbbképzéseken, fórumokon, így növelve szakmaiságunkat.

Szép szakma a könyvtártanár, viszont elhivatottságot, kreativitást, rugalmasságot, aktivitást követel, ha tényleg nem akarunk könyvesbolttá válni!

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?