Főoldal » Internetről gyerekeknek/1.rész

Internetről gyerekeknek/1.rész

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sokat beszélünk arról, hogy gond van a fiatalok internetezési szokásaival, tájékozatlanok, hogy mire és hogyan kell használni korunk nagy vívmányát az Internetet.

Beszélünk róla, de a gyerekek számára érthető, értelmes leírást tartalmazó weboldalt nem találtam. Egy évvel ezelőtt működött egy nagyon szép grafikával, értelmes információkkal megtöltött oldal a http://www.biztonsagosinternet.hu// weboldalon, de a tartalom és a grafika is eltűnt róla és már nem is a gyerekekhez szól. És … legnagyobb megdöbbenésemre nem találtam semmit. Ha lenne valami jó ötlet szívesen fogadnám…

Létezik még az Almakaland nevű játék, amelyben egy játékban kell felismerni a  helyes és a rosszindulatú weblapcímeket.

Oktatásnál használható továbbá az 50 év felettieknek készült videósorozat, amely bevezet az Internet világába. Hát, nem épp gyerekeknek készült.

Gyerekeknek készült és az internet veszélyeire hívja fel a figyelmet az alábbi linken található rajzfilmsorozat: http://www.gyakorolj.hu/tanmenetek/otodik4-8tanmenet.html#biztonsagosinternet

A Through the wild web woods játék az Európa Tanács programja keretében készült. Megnéztem, de számomra használhatatlannak tűnik.

Jobban tetszik a saferinternet.hu videós oldala, ahol ötleteket nézhetünk meg, hogyan lehetne a világhálót biztonságosabban használni.

A tanítás során jelenleg olyan segédanyagra lett volna szükségem, amelynek segítségével az internetes alapfogalmakkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Mert csak úgy tűnik, hogy tudják az Internetet használni. Az internethasználati tudományuk (tisztelet a kivételnek) a fészbukig, a játékok letöltéséig valamint a vicces videók nézéséig terjed. Így hát magad uram, ha szolgád nincs! Megtettem én a kezdő lépéseket. Találtam egy nagyon jól használható oldalt a http://informatika.gtportal.eu linken. Ezt használtam fel a saját segédanyagom elkészítéséhez, melyet a http://www.gyakorolj.hu/tanmenetek/hatodikkep/internet/internettananyag1resz.php weboldalra tettem fel. A kvízkérdéseket a http://www.gyakorolj.hu/kviz/ oldalon található kvízkészítővel készítettem. Így a feladat megoldása után automatikusan e-mailt kapok a megoldásokról.

Folytatása következik…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?