Főoldal » Mire jó a mai nap?

Mire jó a mai nap?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szerintem remek a mai nap egy kis számvetésre. Végiggondolni a 2011-es évet, őszintén megnézni, mit csináltunk jól és mit kevésbé jól. Én például örökké úgy érzem, hogy a rendrakásban le vagyok maradva, ezért hogy megnyugtassam a saját lelkem, kipakoltam a gyerekek ruhásszekrényét, kiválogattam és eltettem a kinőtt ruhákat. Közben persze rácsodálkoztam egy-egy darabra, hogy: Jé, már ezt is kinőtték! És meg is nyugodtam, hogy a következő méretből is van épp elég, amit felvegyenek. Nem tudom, miért pont ettől, de sokkal jobban éreztem magam utána. :)

 

Persze ezt megteheted mondjuk az íróasztalodon is, és ehhez felhasználhatod a feng shui alapelveit is:

“Feng shui az íróasztalon
Legtöbbünk órákat tölt naponta az íróasztala mellett. Az íróasztal voltaképpen egy kisebb univerzum: ami nagyban megjelenik, az a kicsiben is meg kell, hogy nyilvánuljon. Ha tehát valakinek rendetlen az otthona, annak az íróasztalán és a fiókjaiban is a káosz uralkodik. Rendetlenségünk tisztázatlan emberi kapcsolatainkat, érzelmeinket és zavaros lelki-gondolati életünket is jelezheti. Környezetünk ugyanis tükrözi belső világunkat.
“A zseni átlát a káoszon” hirdeti a rendetlen íróasztal gazdája és turkál saját romhalmazában, többnyire egyre reménytelenebbül. 


Rakj szépen rendet!

Az első tennivaló tehát: rakj rendet az íróasztalodon! Ne hagyj rendetlenséget magad után, ha este hazamész. Az elöl hagyott elintézetlen ügyek elszívják az életenergiát, és csökkentik az önbecsülést. A rendrakás a számítógép adatállományára is vonatkozik!

Hol csücsül a rendetlenség?
Az íróasztal valósággal kicsinyített világ. A báguá-módszer (más néven: Törekvés-iskola) tanítása szerint a minket körülvevő tér egy-egy szelete életünket jellemzi. Nem mindegy tehát, hol alakul ki pontosan a rendetlenség. Az egyes területek (összesen kilenc van) megerősíthetők, ha eltávolítjuk onnan az oda nem illő tárgyakat, illetve az illető törekvést erősítő holmikat helyezünk el rajta. Minden területnek megvan a hozzárendelt színe, őseleme, szimbólumvilága.

Törekvésünk iskolája
Ha bárhol elromlott, törött vagy más miatt használhatatlan holmi foglalja a helyet, az rongálja az illető törekvés energiáját. A kifogyott tollak a Hírnév területén például nem tesznek jót a személyes hírnevünknek. A nem működő egér a Segítőkész emberek területén “felejtve” nem működő emberi kapcsolatokat jelez. Ugyanígy egy minőségi, kedves holmi erősíti az illető területnek jutó energiát.

Erősítsd az energiákat!

Az egyes területek szimbolikus tárgyakkal megerősíthetőek. Ezek sokszor teljesen személyesek. Néhány példa:

A bal hátsó sarok a gazdagság és a siker területe: Érdemes itt tartani a pénztárcánkat, ha az irodában vagyunk, de az aprópénzgyűjtő edényünket is ide tehetjük ugyanúgy, ahogy egy háromlábú békát pénzzel a szájában (ez csak akkor hat, ha ajándékba kaptuk). Erre a területre érdemes kék, bíbor és vörös irodai kiegészítőket, mappákat, tollakat elhelyeznünk.

A középső hátsó terület a hír és a hírnév lakhelye: Itt legyen a névjegykártyatartónk és az asztali névtáblánk is, ha van ilyen. Minden a főnöktől írásban kapott dicséretet, jutalmat érdemes itt tárolni csakúgy, mint a sikereink dokumentációit. Ha van kimutatásunk az elvégzett teljesítményeinkről, azt is tegyük ide, hogy hírük mehessen. Ide vöröses árnyalatú irodai kiegészítőket helyezzünk el!

A jobb hátsó sarok a szerelem és a házasság területe: Itt a helye kedvesünk fotójának és két életerős növénynek – ha ezek nőnek, a kapcsolatunk is fejlődik. Ebben a sarokban semmiből ne legyen egy (kivéve a párunk képe, de az a legjobb, ha közös fotót teszünk ki). Akinek nincs párkapcsolata, az a páros boldogság feng shui szimbólumával erősítheti ezt a területet. Az irodai eszközök itt vörös, rózsaszín és fehér színűek legyenek!

A bal középső rész az egészség és a család helye: Ide családi fotók kerülhetnek, az irodában szedett vitaminok, egy kis szőlőcukor és a teáink. A bögrénket is tarthatjuk itt, valamint minden olyan tárgyat, amit a családunktól kaptunk. Erre a részre is kerülhet egy egészséges növény. Zöld és kék tárgyakkal erősíthetjük ezt a területet!

 

Az asztal közepe a középpont és a harmónia területe: A legjobb, ha ezen a részen esténként rendet rakunk, és napközben is csak az van itt, amivel éppen dolgozunk. Ha több munkahelyi harmóniára, a részegységek egyensúlyba hozására vágyunk, elhelyezhetünk ide egy cseppentett kristályt.

A jobb középső rész az alkotói készség és a gyerekek helye: Ide a kreativitásunkat fokozó szimbólumok kerüljenek. Ha nehéz projektet kapunk, amit csak kreatívan lehet megoldani, tegyük ide a feladat dokumentációit. Jó itt tartani egy kristályt és az ötleteink jegyzékét is. A gyerekek fotója és rajzai is kerülhetnek ide, aki pedig gyerekre vágyik, az kis puttókkal erősítheti ezt a területet. Fehér, fémes és pasztell irodai kiegészítőinket itt tartsuk!

A bal első sarok az önművelés és a tudás területe: Az általunk használt szakkönyveket, folyóiratokat, újságokat tartsuk itt. Ide kerülhetnek a továbbképzések listái csakúgy, mint a hobbiból választott tanfolyamok és iskolák prospektusai. Ha úgy érezzük, egy-egy feladat túl nagy falat nekünk vagy a főnökünk irreálisan nagy követelményeket támaszt elénk, helyezzünk ide egy bagolyszobrot. Fekete, kék és zöld színekkel erősíthetjük a területet.

 

Az asztal elejének közepe az emberi kapcsolatok és a karrier területe: A főnökünkkel való jó viszony érdekében legyen itt valami apróság, ami rá emlékeztet bennünket (és amihez pozitív emlékek fűződnek). Mivel ez a rész is a munkafelületünkhöz tartozik, ide általában nehéz bármit is elhelyezni, ezért főleg esténként rakjunk ide tárgyakat. Ha egy fekete vagy nagyon sötét árnyalatú íróalátétet teszünk magunk elé, az is segíti a karrierünket. Tarthatjuk itt is a kávéscsészénket, de csakis akkor, ha van rajta olyan szimbólum, amiről mi a karrierünk pozitív alakulására asszociálunk! (Például a „világ legjobb könyvelője” feliratú bögrét egy könyvelőirodában nyugodtan hagyhatunk az asztal elején munka közben is.)

A jobb első sarok a segítőkész emberek és az utazás területe: Világtérkép, GPS és útikönyvek legyenek itt, ha utaznánk. A kollégáktól kapott ajándékok, a munkahelyi kollektíva fotóinak és a cég telefonmellék-listájának is itt a helye. Mindenki segítőkész lesz a munkában, akit ebben a sarokban „helyezünk el”! Az ide kerülő irodaszerek szürkék, feketék vagy fehérek lehetnek!

 Hova kerüljön a számítógép és a monitor?
– Aki sikerekre, gyors eredményekre, munkahelyi hatékonyságra, fizetésemelésre és főnöki dicséretekre vágyik, az a bal hátsó sarokba, a gazdagság és a siker területére helyezze a számítógépét!
– Ha új állást keresünk éppen, vagy csak szeretnénk, ha széles körben elterjedne, hogy milyen munkát végzünk, akkor az íróasztal hátsó középső részéhez, a hír és hírnév területére toljuk a monitort!
– Ha több kreativitásra, újító ötletekre vágyunk, és a munkakörünk is olyan, hogy különleges megoldásokra van szükség, akkor a jobb középső részre, az alkotókészség és a gyerek területére helyezzük a gépet.
– Ha sokat kell tanulnunk, tanítanunk, esetleg egy nehéz továbbképzés előtt állunk, akkor a bal első sarokban, az önművelés és tudás területén van a számítógép helye!
– A billentyűzetet mindig tartsuk az első középső részen, az emberi kapcsolatok és a karrier területén!
– Néhány báguá területre nem célszerű számítógépet helyezni az íróasztalon, ezek az egészség és a család, a szerelem és a házasság, a segítőkész emberek és az utazás, valamint a központ és a harmónia területe!A Család, egészség területére tehetők az élő virágok, bonsaik, vázák. Egy szép, erdőt ábrázoló naptárnak, a vitaminoknak, az ebédnek szánt szendvicsnek is ez a legalkalmasabb hely.
– A telefonkészüléket arra a pontjára rakjuk az asztalnak, amely életterületünkről híreket várunk. A számítógép képernyővédőjét is megválaszthatjuk oly módon, hogy a monitor bárhol álljon az asztalon, megfeleljen a megerősítendő célnak! Ne feledjük az asztal rendjén túl a folyamatos tisztaságáról is gondoskodni, főleg a gyorsan porosodó elektronikus holmikon tartsuk rajta a szemünket!

Ellenszenves kollégák ellen: Feng shui!
Egyéb esetekben is segíthet a feng shui. Ha ellenszenves kolléga ül szemben, az ő felé eső irányban érdemes “negatívenergia-elhárító” üvegnehezéket, kristálygömböt, kis kristályvázát vagy természetes kvarckristályt tenni. Ha a hátunk mögül jön az ártalmas hatás, egy kis tükörrel “visszaküldhetjük”. Számítógép-monitor hátsó részét ne szegezzük közvetlenül kollégáinkra, mert ezek kellemetlen elektroszmog-források.

Természetesen nem kell, hogy minden ideálisan jöjjön ki egy íróasztalon a feng shui szerint. Ahol életünkben elakadást érzünk, ott érdemes megerősítést alkalmazni. Az sem szükséges, hogy a változtatások jól láthatóak legyenek. A tárgyakat el is lehet dugni, elég, ha mi tudjuk, hogy ott vannak. Bármi, amit teszünk, visszahat ránk. Bármilyen változtatás az íróasztalunkon, legközvetlenebb környezetünkben, hat az életünkre.

Az íróasztal életünk terének mikrokozmosza – használjuk tudatosan! Sok sikert!”

Halász Alexandra – harmonet.hu

 valamint http://www.nlcafe.hu/ezoteria/20101118/hogyan_legyel_sikeresebb__segit_a_feng_shui/

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?