Madárkórház a Hortobágyon - Pusztadoktor Magazin 2011. decemberi szám | Felsőfokon.hu

Madárkórház a Hortobágyon - Pusztadoktor Magazin 2011. decemberi szám

Természettudomány
biológia
Vezérkép: 
Madárkórház a Hortobágyon - Pusztadoktor Magazin 2011. decemberi szám

MADÁRKÓRHÁZ ALAPÍTVÁNY
1999. 09. 23-án került bejegyzésre 1279-as számon, Hortobágy, Petőfi tér 6. székhellyel.

Az alapítvány célja elsősorban védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése.
A természetes sérüléseken, fertőzéseken túl az emberi tevékenységek következtében - mérgezések, országúti károk, orvvadászat, stb. - sok madár szenved olyan sérülést amelyből megfelelő körülmények között megmenthetők.

A madarak gyógykezelése szervezett körülmények között 1991 óta a Hortobágyi Nemzeti Park által a Tiszafüred-Kócsújfalu határában működtetett madár repatriáló állomáson kezdődött, melynek intenzív osztályát 1999-ben Hortobágyon berendezett Madárkórházban alakítottuk ki, mely 2006-tól uniós támogatással létrehozott Madárparkban működik. Ide az ország minden részéből érkeznek sérült, beteg, védett-fokozottan védett madarak, melyek /túlnyomó részt sebészeti/ állatorvosi ellátása, utókezelése és teljes gyógyulása után, a jelenlegi feltételek között, mintegy 40%-ban visszavadításra kerülnek.

A maradandó károsodást szenvedett, a természetbe való visszahelyezésre alkalmatlan egyedek tenyésztése, zárt téri szaporítása, tartása is a telepen történik.

Mindenről bővebben: http://web.axelero.hu/pusztadr/alapitvany.html

Támogassuk a hazai madármentőket munkájukban! Ez csak egy a sok közül...

PUSZTADOKTOR MAGAZIN AKTUÁLIS SZÁMA ITT LETÖLTHETŐ!


Ajánlott bejegyzések

 • Pedagógus kiválasztásának elképzelt folyamata 1.rész

  Kevés munkahelyi eljárástól eltekintve, - amikor például többszörös szűrőn kell megfelelnie a munkavállalónak (pszichológiai –teszt; próbamunka) a kiválasztott munkahelyre való bekerüléskor - úgy vélem, nem eléggé általános ismérvek szerint zajlik a kiválasztási...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Barangolás az Írott-kő környékén

  Barangolás az Írott-kő környékén

  Írott-kő, Óház-kilátó, Szent Vid, cáki pincesor. Turistacsalogató látnivalók az osztrák-magyar határon átívelő, erdőkkel fedett Kőszegi-hegységben. A Keleti-Alpok és a Kisalföld között elterülő hegység 2/3-a az osztrákoké.

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Örkény Színház kedvezményes bérlet

   Az Örkény Színház kedvezményes jegyvásárlási konstrukciót tett lehetővé számunkra.

  Ezt az egyetem diákjai és pedagógusai vehetik igénybe, abban az esetben, ha az itt felsorolt előadások közül legalább három előadásra vásárolnak jegyet.

  Ebben az esetben a...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Hogy tudunk spórolni - brikettálás

  A mezőgazdaságnak is számos előnye van. Többek között ez is beletartozik és még lehetne sorolni. Mindenre megvannak az eszközök, csak többnyire nincs ki megcsinálja, nincs pénz rá vagy nem érdeke, azaz nem hoz hasznot senkinek. Mostanra remélem más lesz a...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Pálos Fogadóközpont a Gellért-hegyi Sziklatemplomban

  A Szent Gellért-hegyet már a honfoglalástól kezdve Pesti-, vagy később Pest-hegynek nevezték, a rajta található ősi barlang miatt. A szláv eredetű pest szó ugyanis kemencét, barlangot, üreget jelent. Ez a barlang a mai Sziklatemplom külső barlangja, az a tér, ahol a...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat