Válási költségek 2013? Bírósági per költsége 2013? | Felsőfokon.hu

Válási költségek 2013? Bírósági per költsége 2013?

Jog és közigazgatás
törvények
Vezérkép: 
Válási költségek 2013?  Bírósági per költsége 2013?

A bírósági per sosem olcsó, annak költségei változóak a per menetétől függően!


Különösen a súlyos devizahitellel rendelkezőket, az árverezés alatt állókat sújtja, hogy a költségmentességet ez esetben sem biztos, hogy megkapják alacsony jövedelem mellett sem.


Éppen ezért a bírósági per költsége 2013 évben is részben attól függ időben fordulnak-e szakemberekhez?!


Két okból is igazolható ez az állítás:


1.) Egy alapos, álláspontot egyezségi szemszögből kiértékelő igazságügyi mediátori konzultáció az egyezség felé vezető utat, s annak alacsonyabb költségeit is felfedheti! (Nem mindegy, hogy egy igazságügyi mediátori eljárás előkészítése pl. 90.000Ft, vagy a befizetendő bírósági peres illeték 900.000Ft stb. stb.)


 


2.) 2013-ban a költségmentesség, részköltségmentesség megfelelő kérelmezéséhez ismerni hasznos annak feltételeit és megítélési gyakorlatát!


Egy bírósági perben illeték, perköltség, esetleges igazságügyi szakértői díj együtt könnyen meghaladhatja az 1-2-3 millió forintot a bírósági per végére.


 


Ezekhez a költségekhez képest a mediátori eljárás ugyanazon ügyben cca. 400.000Ft összköltség és díj, vagy az ügyvédi peres jogi képviseleti díj akár 2-3 év alatt is a 2 millió forint alatt maradhat nagyobb pertárgyértékű ügyekben is!


ÜGYVÉDEK - MEDIÁTOROK - SZAKÉRTŐK


Különösen a válóper, az ingatlanokkal összefüggő vagyonmegosztás költségeiben számít nagyon jelentősen, hogy a válási szakértői irodát, a válóper előtt időben megkeressék a válás előtt állók!


Gazdasági társaságok, cégek pereiben különösen fontos az átgondolt előzetes megbeszélés egyezségi szakértői konzultáció és  eljárás választás,


mert akár éppen a követelés miatt fizetésképtelen cég az igazságügyi szakértői költségek hiányával, bizonyítottság hiányában veszítheti el a megindított bírósági perét!


ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA-ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-302-164-102   ugyek [dot] perek [at] index [dot] hu


 


Ajánlott bejegyzések

 • A halolaj javítja az agyműködést

  Budapest, 2011. augusztus 24.,szerda (MTI) - A táplálékkiegészítőként használt halolaj az utóbbi időben igen népszerűvé vált, többnyire a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése céljából, de szedték az Alzheimer-kór előrehaladásának lassítása végett is. Amerikai kutatók az Alzheimer-kór...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Miért lettem zöld? videópályázat

  Mondjátok el ti is egy videóban miért és hogyan letettek zöldek. Versenyfelhívás Kik vehetnek részt a versenyben? Magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek. Mivel lehet pályázni? Pályázni saját készítésű videóval lehet, amelyben elmondjátok, hogy miért, hogyan lettetek zöldek (...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Az emblematikák létrejöttéről

  Az európai emblematika gyökerei egyetlen személyhez vezethetők vissza: Andrea Alciato (Andreas Alciatus; 1492-1550) az itáliai humanista jogász 1531-ben adta közre Emblemata című epigrammagyűjteményét Augsburgban.


  A mű...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Gabonavirágok

  A gabonafélék az egyszikű pázsitfűfélék, a Poaceae család tagjai. A pázsitfüvek a világ minden táján előfordulnak, sokuk termesztett gabonanövény. Egyéves vagy évelő lágyszárú növények. Virágzatuk összetett, lehet...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Abode Photoshop - A hajfestés művészete

  Fodrászkodjunk!

  Nézd meg magad más hajszínnel! Még fodrászhoz se kell menned! Sőt, ha nem tetszik vissza is festheted azonnal!

   

  Na mutatom:

   

  Egy frizura átszínezése Pohotshop segítségével nagyon egyszerű: csak nyissuk meg kiinduló fotónkat, majd...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat

Facebook Google+ LinkedIn Youtube Twitter