Válási költségek 2013? Bírósági per költsége 2013? | Felsőfokon.hu

Válási költségek 2013? Bírósági per költsége 2013?

Jog és közigazgatás
törvények
Vezérkép: 
Válási költségek 2013?  Bírósági per költsége 2013?

A bírósági per sosem olcsó, annak költségei változóak a per menetétől függően!


Különösen a súlyos devizahitellel rendelkezőket, az árverezés alatt állókat sújtja, hogy a költségmentességet ez esetben sem biztos, hogy megkapják alacsony jövedelem mellett sem.


Éppen ezért a bírósági per költsége 2013 évben is részben attól függ időben fordulnak-e szakemberekhez?!


Két okból is igazolható ez az állítás:


1.) Egy alapos, álláspontot egyezségi szemszögből kiértékelő igazságügyi mediátori konzultáció az egyezség felé vezető utat, s annak alacsonyabb költségeit is felfedheti! (Nem mindegy, hogy egy igazságügyi mediátori eljárás előkészítése pl. 90.000Ft, vagy a befizetendő bírósági peres illeték 900.000Ft stb. stb.)


 


2.) 2013-ban a költségmentesség, részköltségmentesség megfelelő kérelmezéséhez ismerni hasznos annak feltételeit és megítélési gyakorlatát!


Egy bírósági perben illeték, perköltség, esetleges igazságügyi szakértői díj együtt könnyen meghaladhatja az 1-2-3 millió forintot a bírósági per végére.


 


Ezekhez a költségekhez képest a mediátori eljárás ugyanazon ügyben cca. 400.000Ft összköltség és díj, vagy az ügyvédi peres jogi képviseleti díj akár 2-3 év alatt is a 2 millió forint alatt maradhat nagyobb pertárgyértékű ügyekben is!


ÜGYVÉDEK - MEDIÁTOROK - SZAKÉRTŐK


Különösen a válóper, az ingatlanokkal összefüggő vagyonmegosztás költségeiben számít nagyon jelentősen, hogy a válási szakértői irodát, a válóper előtt időben megkeressék a válás előtt állók!


Gazdasági társaságok, cégek pereiben különösen fontos az átgondolt előzetes megbeszélés egyezségi szakértői konzultáció és  eljárás választás,


mert akár éppen a követelés miatt fizetésképtelen cég az igazságügyi szakértői költségek hiányával, bizonyítottság hiányában veszítheti el a megindított bírósági perét!


ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA-ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-302-164-102   ugyek [dot] perek [at] index [dot] hu


 


Ajánlott bejegyzések

 • Fiatal Gazda 3.0 - szakmai modul

  Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet tematikusan egymásra épülő képzési programot szervez fiatal ökogazdák számára szakavatott előadók, tapasztalt gyakorlati szakemberek és az ágazatban érdekelt intézmények közreműködésével.

  ...
  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Első lépés: blogírásra jelentkezünk

  A szakmai blogírás a jelentkezéssel kezdődik. Én ugyan ritkán utasítok el jelentkezőket, de olvasóinknak talán nem árt tudni, hogy ki és hogyan jelentkezhet blogírásra.

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Tájházak Borsodban

  Tájházak és helytörténeti gyűjtemények

  Arló – Tájház és könyvtár
  Boldogkőváralja – Tájház – Tájtörténeti Kiállítás
  Cserépfalu – Oszlai Tájház
  Csobád – Tájház
  Edelény – Borsodi Tájház
  Felsővadász – Helytörténeti Kiállítás
  Füzér –...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • A talajművelés célja

  Talajművelésnek nevezzük azt az eljárást melynek során különböző eszközökkel megváltoztatjuk a talaj alkotórészeinek térbeli elrendeződését.

  Eljárásai:...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Windows 8 vs. SEP

  Egy régi, már kiszuperált gépen tesztelgettem a Win8-at (annyira régi, hogy Win7-ről nem is engedte upgradelni, kevés hardver-erőforrásra hivatkozva), amikor felmerült bennem a víruskereső kérdése.

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat