Főoldal » Hadászat és rendészet » Ma az ügyek Strasbourgban halmozódnak – ez a trend

Ma az ügyek Strasbourgban halmozódnak – ez a trend

 

Strasbourgi ügy, strasbourgi kérelem az emberi jogok sérelmei miatt alakulnak ki.

 

Minden az egyezményt aláíró tagállam állampolgárának joga van hozzá – kísérletképpen a jogtudatosságot különböző programokkal is növelik! (Pl. Győr)

 

Ki kell emelni, hogy a magyar ügyek száma emelkedik az EJEB Strasbourgban székelő bíróságán.

 

Jogvédelem pragmatikus oldala, a magyar állampolgár számára hasznos, hogy nem kell feltétlenül a nagykamara előtt tárgyalásra sor kerülni, mivel van egyezség lehetősége a strasbourgi ügyekben!

 

 

EJEB előtti állampolgári kérelmek, a strasbourgi ügyekben a magyar kormány aktuális képviselői túl gyakran döntenek az egyezség helyett a nagykamara előtti per folytatásáról.

 

A magyar tagállami keretek közötti eljárás szakaszaiban lévő bíróságok kapnak feladatot arra, hogy kidolgozzák a kormány számára az egyezség helyetti, a per folytatására irányuló álláspontot!

 

Ez leköt bírósági kapacitásokat itthon és a magyar állampolgár méltósága kérdőjeleződik meg benne, miközben a jogsérelem már Strasbourg által vélelmezett!

 

 

Szakmai munkánk során, piaci tapasztalat, hogy az emberi jogok sérelmeit több  vélelem övezi, amely azonban nem lesz sikeres kérelem.

 

Külön munkacsoport foglalkozik a strasbourgi ügyek előtti jogtudatosítással, a kérelmező álláspontjának emberi jogi egyezményi szemléletű közös átgondolásával.

 

Strasbourgban a magyar ügyek között a devizahiteles emberek jogsérelme, elhúzódó bírósági perek miatti kérelmek, jövedelem és járulék iránti jogvita utáni kérelmek is vannak.

 

 

Magyarországon állami jogsegély nincs a Strasbourgi ügyekben, az állampolgár ilyen szándékánál!

 

Különböző érdekvédelmi, jogvédelmi, szakmai szereplők adnak támogatást és aprólékos szakmai munkát a magyar állampolgárok EJEB előtti eljárásaihoz.

(Forrás: Strasbourgi ügyek – Strasbourgi kérelmek, egyezségek)