Hogyan válhatunk beteggé egy családban lezajló per időszaka alatt?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Most ebben az írásban nem a késői pszichológiai vetületekre, hanem a folyamat napi gyakorlatára irányítanánk rá a figyelmet.


Arra a körülményre, hogy hová vezethet el a hosszú pereskedés, a vele kapcsolatos költségek növekedése, a feladat megoldhatatlansága a válóperek folyamatában.


A folyamatos frusztráció lelki beteggé tesz – ez alaptétel, amely a munkahelyi frusztrációtól, a devizahitelesek ügyeiben megélt frusztrációkig kiterjed.


Feloldhatatlannak tűnő érdekellentétek szintén hozzájárulnak a lelki betegség kibontakozásához, ezzel a kitűzött céloktól még jobban eltávolítva az érintettet.


Válási Intézet – Válások központja


Erre lehet példa az új Ptk.-ban a gyermek érdeke miatti vagyonmegosztási egyezség meg nem követelése a közös kérelemmel történő válásoknál.


Mindenkit arra bíztatunk, hogy a hosszú perekkel összefüggő lelki betegség első jeleinél az igényes életvitele megőrzése miatt forduljon pszichológushoz, válások esetében olyan válási központhoz, ahol pszichológussal együtt oldatja meg a felmerülő kérdéseket!


 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/clients/client0/web5/tmp) in Unknown on line 0