Természetfotó pályázatok | Felsőfokon.hu

Természetfotó pályázatok

Környezetvédelem
Vezérkép: 
Természetfotó pályázatok

A Varázslatos Magyarország természetfotós pályázat alapvető célja, hogy népszerűsítse hazánk nemzeti parkjainak csodálatos adottságait, természeti szépségeit, valamint természetfotósok számára folyamatos pályázati lehetőséget biztosítson. A pályázati évben 9 havi pályázat kerül kiírásra, amelyek minden tekintetben egy-egy külön pályázatnak minősülnek.

A természetfotó pályázatot a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. írja ki.

"Szeretnénk létrehozni és megteremteni egy közösséget, amelynek célja gyönyörű országunk, valamint nemzeti parkjaink természeti szépségeinek, növény- és állatvilágának, valamint a nemzeti parkok által őrzött kulturális örökségnek a bemutatása. Szeretnénk támogatni pályázati lehetőséggel és díjakkal a Varázslatos Magyarország természetfotósait, valamint inspirálni mindazokat, akik vágyat éreznek e csodálatos hivatás, hobbi űzéséhez. Célunk, hogy a magyar emberek jobban megismerjék országunk természeti szépségeit, valamint az, hogy Magyarországon és külföldön egyaránt büszkélkedhessünk természetfotósainkkal és munkáikkal. Nemzeti parkjainkról további információkért, keresd fel a nemzeti parkjaink honlapjait, ahol minden nemzeti parkról bővebben tájékozódhatsz!  

A 2012 pályázati évben (2012. április 1. – 2012. december 31. a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. a következő kategóriákban hirdet meg havi természetfotós pályázatot (a 2012 pályázati évben nem lesz sem január, sem pedig február havi pályázat).  
A pályázati évben 9 havi pályázat kerül kiírásra, amely pályázatok minden tekintetben egy-egy külön pályázatnak minősülnek (külön-külön pályázati kiírásokkal, díjakkal, zsűrizéssel):  

Havi természetfotós pályázatok:  

Varázslatos Magyarország természeti szépségei  
Ebbe a kategóriába nevezhetők a következő témákban készített természetfotók:  
-nemzeti parkok kultúrális örökségei,  
-tájképek,  
-vízesések,  
-kompozíciók,  
-erdők,  
-virágok, növények, gombák, mohák  
-valamint, az ezekről készült makró felvételek.  
Egy benevezett természetfotóra kapható maximális pontszám: 55 (ebből csak 50 pont számít bele a ranglistába).  

Varázslatos Magyarország madarai  
Egy benevezett természetfotóra kapható maximális pontszám: 55 (ebből csak 50 pont számít bele a ranglistába).  

Varázslatos Magyarország egyéb állatai  
Ebbe a kategóriába nevezhetők a következő témákban készített természetfotók:  
-emlősök,  
-kétéltűek,  
-hűllők,  
-halak,  
-ízeltlábúak,  
-férgek  
-valamint, az ezekről készült makró felvételek.  
Egy benevezett természetfotóra kapható maximális pontszám: 55 (ebből csak 50 pont számít bele a ranglistába).  

Varázslatos Magyarország kompakt szemszögből  
Ebbe a kategóriába nevezhetők a kompakt vagy bridge géppel készített természetfotók. A kompakt vagy bridge géppel készített természetfotók kizárólag ebbe a kategóriába nevezhetők!  
Egy benevezett természetfotóra kapható maximális pontszám: 55 (ebből csak 50 pont számít bele a ranglistába).  

A fentiekben felsorolt bármely pályázaton megszerzett pont bekerül a ranglistába (kivéve a közönségszavazást, amely továbbiakban sem kerül a ranglistába), a havi pályázatokon a 9 hónapból a legjobb 7 hónap, azaz 49 feltöltött képpel maximálisan 2695 pont szerezhető összesen a 2012-es pályázati évben (a legtöbb pontot elérő pályázó nyeri meg a 2012-es pályázati év fődíját),  

-a pályázati év, 2012 pályázati évben 2012. április 1-től 2012. december 31-ig tart,  
-havi természetfotós pályázatokra havonta maximum 7 kép tölthető fel,  
-az év végi eredmény illetve fődíj a 9 hónapból a legjobb 7 hónap összpontszáma alapján kerül kiosztásra (ez lehetőséget ad azoknak a pályázóknak is, akik kihagynak maximum 2 hónapot, hogy az év végi fődíjért versenyben maradhassanak), "

A pályázatoknál a szükséges formátum és a fotópályázattal kapcsolatos további részletes tudnivalók megtekinthetőek a kiíró honlapján: 

http://varazslatosmagyarorszag.hu/index.php?oldal=fotopalyazat&a=reszletek&palyid=79

Kapcsolódó tartalom: 
Madárfotó-pályázat

Ajánlott bejegyzések

 • Hol vannak a környezetvédelmi állásajánlatok?

  Kiderült a beszélgetésekből, hogy mostanában kihívást jelent állást találni a természetvédelmi, környezettudományi munkakörökben is. Hol vannak a környezetvédelmi állásajálatok? Ebben segíthet a következő oldal az álláskeresőknek az ismert állásportálok mellett...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Világversenyek, konferenciák és turizmus

  Többször is elhangzik a témában jártas szakemberektől, hogy a magyarországi turizmust nemzetközileg ismert eseményekkel, kongresszusokkal, versenyekkel lehetne nagyobb mozgásra bírni. Ehhez azonban jelentős fejlsztésekre is szükség van, mert nem rendelkezünk elegendő...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Ritka pillanatfelvétel egy naprendszer születéséről

  Szokatlan, átmeneti állapotban lévő bolygóbölcsőt fedezett fel a chilei Atacama Large Millimetre Array (ALMA) antennarendszer és a Herschel űrteleszkóp mérései alapján egy nemzetközi kutatócsoport, tagjai közt az MTA...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • A "búza ocsú" megítélése

  A NAV tájékoztatása alapján az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa tv.) 142. § (1) bekezdés i) pontjában foglaltak szerint az Áfa tv. 6/A mellékletében felsorolt termékek értékesítése esetében az adót a termék beszerzője fizeti...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • A lencse termesztése

  A lencse nagyon régi kultúrnövény. Közép-Európában már a kőkorszak idején termesztették. Jelenleg Európa déli, dél-keleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik.

  A lencse a hazánkban termeszthető hüvelyesek közül az egyik...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat