Életpálya tervezés középiskolásoknak | Felsőfokon.hu

Életpálya tervezés középiskolásoknak

Média és marketing
sajtó
Vezérkép: 
Életpálya tervezés középiskolásoknak

A MediaGo Alapítvány Életpálya programja 2012-ben azzal a tervvel indult útnak, hogy 50 középiskolába látogat el a Közép-magyarországi régióban, hogy a pályaválasztás előtt állók részére komplex segítséget nyújtson, ismereteiket bővítse a munkaerő-piaci elhelyezkedésről és az önkéntes tevékenységről.

 A program támogatja a pedagógusok munkáját, azokon a kiegészítő területeken képes segítséget nyújtani, amelyek lefedésére az oktatási intézményeknek csak korlátozott lehetőségeik vannak. A végzősök esetében a sok évközi teendő miatt általában nem jut elég idő a pályaválasztás, álláskeresés és karriermenedzselés témaköreinek erősítésére.

Az Életpálya különlegessége, hogy mobilis önkéntes csoportokkal működik, ezért a diákok a hétköznapi iskolai közegükben vehetik igénybe a program szolgáltatásait, nem kell külső helyszínre ellátogassanak. A program egyszerűen, személyesen és gyorsan szolgálja a néha bizonytalan és sodródó fiatalság igényeit.

 

Eddig 49 középiskolában tartott az alapítvány Életpálya napot. Volt már Nagykőrösön, Vácon, Cegléden, Fóton, Gyömrőn, Budakeszin, Gödöllőn, Szentendrén, de sok Budapesti kerületben is. Tavaly szeptember óta  3445 diák vett részt az Életpálya napokon és 1130 érdeklődő élt a személyes konzultáció lehetőségével az Életpálya standoknál. A program annyira népszerűvé vált, hogy a terveket túlteljesítve már április közepén több, mint 50 iskolába jut el.

A pozitív visszajelzések igazolják a MediaGo tevékenységének fontosságát és missziójának létjogosultságát. Az alapítvány igyekszik ellátogatni új helyekre, új iskolákba a programmal, hogy még több fiatal ismerje meg az önkéntesség lehetőségeit és a tudatos életpálya tervezés szükségességét.

 

Az Életpálya napokról és a következő időpontokról a mediago.org/eletpalya-program oldalon tájékozódhat. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP- 5.5.2-11/1 keretében valósul meg.


Ajánlott bejegyzések

 • Hogyan lesz valakiből perfekcionista?

   

  A perfekcionizmus, a tökéletességre való törekvés könnyen az önmaga érdekei elleni, az ön-legyőző (self-defeating) magatartás végső eredménye lehet.

  A perfekcionisták a siker rabszolgái – akik miközben...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Krisna-völgyi önkéntesség

  Eszébe jutott már, milyen jó lenne Krisna-völgyben önkénteskedni? Itt a lehetőség! Szeretettel várják Krisna-völgy biokertészetében önkéntesként, akár néhány napra, akár hosszabb időre, áprilistól októberig! 2014-ben a korábbi éveknél előnyösebb feltételekkel...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • "Debrecen Expressz" ( július 14. - augusztus 14.)

  A „Debecen Expressz” 2011. július 14. és augusztus 14. között egy varázslatos nyaralásra hívja Önt!

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Premier

  Jóleső izgatottsággal álltam a nézőtérre vezető ajtó mellett. Néztem, ahogy szépen lassan megtelnek a székek nézőkkel. Aznap este az Esőember című darabot játszották. Premier. Az én szervezésemben. Nekem kellett felügyelnem, hogy minden flottul menjen, kezdve a színészektől, a világításon át, a...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Vizes Vb: Arany-ezüst szombat

  Gondolom mindenki furcsán nézett amikor ennek az írásnak a címét elolvasta, de jogos lehet ez a nézés, ahogy az is, amiért ide lett írva. Cseh László elképesztően nagy (és tegyük hozzá gyors) hajrájának köszönhetően a 8.helyről úszott fel az ezüstérmes...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat