Életpálya tervezés középiskolásoknak | Felsőfokon.hu

Életpálya tervezés középiskolásoknak

Média és marketing
sajtó
Vezérkép: 
Életpálya tervezés középiskolásoknak

A MediaGo Alapítvány Életpálya programja 2012-ben azzal a tervvel indult útnak, hogy 50 középiskolába látogat el a Közép-magyarországi régióban, hogy a pályaválasztás előtt állók részére komplex segítséget nyújtson, ismereteiket bővítse a munkaerő-piaci elhelyezkedésről és az önkéntes tevékenységről.

 A program támogatja a pedagógusok munkáját, azokon a kiegészítő területeken képes segítséget nyújtani, amelyek lefedésére az oktatási intézményeknek csak korlátozott lehetőségeik vannak. A végzősök esetében a sok évközi teendő miatt általában nem jut elég idő a pályaválasztás, álláskeresés és karriermenedzselés témaköreinek erősítésére.

Az Életpálya különlegessége, hogy mobilis önkéntes csoportokkal működik, ezért a diákok a hétköznapi iskolai közegükben vehetik igénybe a program szolgáltatásait, nem kell külső helyszínre ellátogassanak. A program egyszerűen, személyesen és gyorsan szolgálja a néha bizonytalan és sodródó fiatalság igényeit.

 

Eddig 49 középiskolában tartott az alapítvány Életpálya napot. Volt már Nagykőrösön, Vácon, Cegléden, Fóton, Gyömrőn, Budakeszin, Gödöllőn, Szentendrén, de sok Budapesti kerületben is. Tavaly szeptember óta  3445 diák vett részt az Életpálya napokon és 1130 érdeklődő élt a személyes konzultáció lehetőségével az Életpálya standoknál. A program annyira népszerűvé vált, hogy a terveket túlteljesítve már április közepén több, mint 50 iskolába jut el.

A pozitív visszajelzések igazolják a MediaGo tevékenységének fontosságát és missziójának létjogosultságát. Az alapítvány igyekszik ellátogatni új helyekre, új iskolákba a programmal, hogy még több fiatal ismerje meg az önkéntesség lehetőségeit és a tudatos életpálya tervezés szükségességét.

 

Az Életpálya napokról és a következő időpontokról a mediago.org/eletpalya-program oldalon tájékozódhat. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP- 5.5.2-11/1 keretében valósul meg.


Ajánlott bejegyzések

 • Témánál vagyunk- 3. rész

  Az elfogatóparancs foganatosítására, több bátortalan próbálkozást követően, végül 1983. február 13-án tett határozott kísérletet a Medina melletti úton egy kisebb, Kenneth Muir szövetségi marsall által vezetett csapat (Kahl ez alkalommal is doc Martin...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Mi az a mérnöki szemlélet?

  Kezdő mérnököket, de még mérnök hallgatókat is szokás ezzel a szóösszetétellel sarokba szorítani. Könnyen is megy, hiszen eleinte erről olyan mértékben fogalma sincs az embernek – főleg ha lány -, hogy azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák, egyszer csak a fejéhez kapja a...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • A zöld komponens - 2015.

  A 2015-től működő új támogatási rendszerben kötelező elemként megjelenik a környezetvédelmi szempontok érvényesítése, az úgynevezett zöldítés.

  A Kormány tavalyi év végén döntött arról, hogy továbbra is az egyszerűsített területalapú támogatási rendszert (...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Szabadidősport konferencia áprilisban

  A Magyar Edzők Társasága és a MOB Szabadidősport tagozata 2013. április 18-án 10 órától a Magyar Sport Háza 1. emeleti konferenciatermében szabadidősport konferenciát szervez.

  Az előadók között ott lesz többek között Simicskó István, Monspart Sarolta, Gémesi György és még sokan mások....

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • A rovarokkal táplálkozó kancsóka

  A Nepenthaceae családba egyetlen nemzetség, a Nepenthes, azaz kancsóka tartozik, amely közel 80 fajt foglal magába. Legközelebbi rokonai a harmatfűfélék (Drosera sp.), és a légycsapófélék (Dionaea sp., Aldrovanda sp.). A Nepenthes fajok főként Délkelet-Ázsiában őshonos...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat