Életpálya tervezés középiskolásoknak | Felsőfokon.hu

sajtó
Vezérkép:
Életpálya tervezés középiskolásoknak

A MediaGo Alapítvány Életpálya programja 2012-ben azzal a tervvel indult útnak, hogy 50 középiskolába látogat el a Közép-magyarországi régióban, hogy a pályaválasztás előtt állók részére komplex segítséget nyújtson, ismereteiket bővítse a munkaerő-piaci elhelyezkedésről és az önkéntes tevékenységről.

A program támogatja a pedagógusok munkáját, azokon a kiegészítő területeken képes segítséget nyújtani, amelyek lefedésére az oktatási intézményeknek csak korlátozott lehetőségeik vannak. A végzősök esetében a sok évközi teendő miatt általában nem jut elég idő a pályaválasztás, álláskeresés és karriermenedzselés témaköreinek erősítésére.

Az Életpálya különlegessége, hogy mobilis önkéntes csoportokkal működik, ezért a diákok a hétköznapi iskolai közegükben vehetik igénybe a program szolgáltatásait, nem kell külső helyszínre ellátogassanak. A program egyszerűen, személyesen és gyorsan szolgálja a néha bizonytalan és sodródó fiatalság igényeit.

Eddig 49 középiskolában tartott az alapítvány Életpálya napot. Volt már Nagykőrösön, Vácon, Cegléden, Fóton, Gyömrőn, Budakeszin, Gödöllőn, Szentendrén, de sok Budapesti kerületben is. Tavaly szeptember óta  3445 diák vett részt az Életpálya napokon és 1130 érdeklődő élt a személyes konzultáció lehetőségével az Életpálya standoknál. A program annyira népszerűvé vált, hogy a terveket túlteljesítve már április közepén több, mint 50 iskolába jut el.

A pozitív visszajelzések igazolják a MediaGo tevékenységének fontosságát és missziójának létjogosultságát. Az alapítvány igyekszik ellátogatni új helyekre, új iskolákba a programmal, hogy még több fiatal ismerje meg az önkéntesség lehetőségeit és a tudatos életpálya tervezés szükségességét.

Az Életpálya napokról és a következő időpontokról a mediago.org/eletpalya-program oldalon tájékozódhat. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával a TÁMOP- 5.5.2-11/1 keretében valósul meg.

Ajánlott bejegyzések

• Hátrasiklás nélküli lövegek

Üdv újra mindenkinek!
    Remélem senki nem bánja, ha egy kis kitekintőt teszünk páncéltörő vizekre.
    Most ilyen kedvem volt, és ha már ezekről a fegyverekről úgy is van anyagom, akkor miért is ne írnék róluk.
    Egy mára már elhanyagolt, leginkább a fejletlenebb hadi iparral...

• 22 tonna méreg a fajok megőrzéséért - Galápagos-szigetek

Ecuador a madár- és hüllőfajokat fenyegető...

• Premier

Jóleső izgatottsággal álltam a nézőtérre vezető ajtó mellett. Néztem, ahogy szépen lassan megtelnek a székek nézőkkel. Aznap este az Esőember című darabot játszották. Premier. Az én szervezésemben. Nekem kellett felügyelnem, hogy minden flottul menjen, kezdve a színészektől, a világításon át, a...

• Gondolatmorzsák

Két dolgon gondolkoztam tegnap este és ma reggel.

Egyik, amit a lakótársam mondott, hogy: "Kutyából nem lesz szalonna". A másik, hogy "Hívő ember ebben az életben kerül a legközelebb a pokolhoz."

Az elsővel kapcsolatban csak egy gondolat, Louis Evely után szabadon (szerzetes...

• Mosonszolnoki és budapesti állás

Egy magyar nyelvű mosonszolnoki és egy angol nyelvű budapesti EHS állást ajánlok mai cikkemben.

Mosonszolnokon egy visszapillantó tükröket gyártó cég hirdet...

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat

Facebook Google+ LinkedIn Youtube Twitter