Nyári tábor - barátságkarkötő készítése | Felsőfokon.hu

Nyári tábor - barátságkarkötő készítése

Oktatás
tanító
Vezérkép: 
Nyári tábor - barátságkarkötő készítése

A csomózott karkötőt barátság karkötőnek is hívják. Ha készítesz egy karkötőt és rákötöd egy barátod csuklójára, akkor mondd neki, hogy kívánjon valamit! Állítólag teljesülni fog a kívánsága, ha leszakad róla a karkötő. Persze nem ér csak úgy leszaggatni, vagy különböző módokon elősegíteni a mielőbbi kívánság-beteljesülést!

A csomózás az észak amerikai indiánoktól származik, és először az USA-ban jött divatba, a hippik körében, az 1960-as évek végén.

Csomózott karkötőket hordanak még az úgynevezett “Rainbow Family” tagok is. A Rainbow Family tagok fő célja a béke, és megteremteni az emberek közti egyenlőséget.

Mi kell hozzá?

Elsősorban türelem. Aztán cérna: a csomózáshoz legjobb a pamutfonal, ami különféle vastagságban és rengeteg színben kapható, de használhatod a klasszikus hímzőfonalat (gyöngyfonal) is. A lényeg, hogy ne bolyhosodó fonalat használj.

Szükséged lesz még ollóra, biztosítótűre, amivel akár a farmered szárához is tudod rögzíteni a karkötőd egyik végét, illetve egy bontótű sem árt, ha véletlenül elvéted a mintát. Aki szereti, használhat apró gyöngyöket is a csomózás közben. Érdemes kapcsokat is beszerezni, amivel a kész művet összefogod.

Videó megtekintése

Forrás: http://melindakukac.wordpress.com/2007/12/29/karkoto-keszites/

http://www.kreativvagyok.hu/karkotok/nyilhegymintas-karkoto-keszitese-indian-csomozassal/

További ötletek: Táborosok weboldala


Ajánlott bejegyzések

 • Klikkelhetünk a KIK-re!

  Jelen bejegyzésem  két okból született.

  Első ok, ami az elsődleges, az aktuálisan oktatásban zajló folyamatokról való TÁJÉKOZTATÁS; másik ok, szerény észrevételek leírása az oldallal kapcsolatosan, mint érintett szereplő.

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • IPv6 világnap - 2011.06.08

  Az IPv6-világnap (World IPv6 Day) az Internet Society és számos jelentős internetes tartalomszolgáltató közös rendezvénye az IPv4-címek elfogyása miatt sürgősen bevezetendő IPv6 működésének tesztelésére. Ez lesz az új generációs internetprotokollra történő átváltás első nagyszabású, nyilvános...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • WTCC: Megy a készülődés túraautóéknál

  Szép lassan beindul a 2014-es autó-motorsport szezon, így tehát a WTCC is. No persze az első versenyre még várni kell áprilisig, azért van munka bőven a csapatoknál és a híreknek sem vagyunk híján....

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Új makifajra bukkantak Madagaszkáron

  2008-ban és 2009-ben egy kutatócsoport érkezett a madagaszkári Sahafina erdőségbe, hogy felmérje és katalogizálja az ott élő makikat. Valamennyi útjukba tévedt makinak megmérték a testhosszát, tömegét, valamint genetikai elemzés...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Heligan elveszett kertje

  Élményekben dús virtuális barangolást kívánok, minden kedves olvasómnak, ebben a csodás világú és elveszetnek hitt kertben vagy inkább paradicsomban.

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat