Kettő az egyben, társasjáték és matematika | Felsőfokon.hu

Kettő az egyben, társasjáték és matematika

Oktatás
tanító
Vezérkép: 
Kettő az egyben, társasjáték és matematika

A matematikai alapműveletek elsajátítása rendkívül fontos dolog. A pontos, hibátlan számolás előfeltétele a bonyolultabb matematikai feladatok megoldásának. Készítettem egy társasjátékot, amely segít, hogy ezt a nehéz feladat elvégzését egy kicsit kellemesebbé tegye.

A társasjáték elején választhatunk, milyen műveletet és milyen számkörben szeretnénk gyakorolni. Majd máris kezdhetjük az első pályát!

Sinkovics Bea blogja

Itt - ha jól számolunk - egy katicabogárral lépegethetünk a táblán, pontosan annyit, amennyit a virtuális dobókockánkkal dobtunk. Néhány gonosz kis bogár azonban elrejtőzött, és ha netán összeakadunk velük, bizony ránk ijesztenek.

Sinkovics Bea blogja

A második pályán egy nyúllal ugrálunk végig a gödrökkel teli mezőn. Ha rossz helyre érkezünk, kis barátunk eltűnik a gödörben.

Sinkovics Bea blogja

A harmadik pályán egy vándorlegény bőrébe bújhatunk. Itt is érhetnek meglepetések, de ha szerencsések vagyunk, kevés számolással célba érhetünk.

Sinkovics Bea blogja

A harmadik pálya végén megadhatjuk nevünket, e-mail címünket és így a sorsoláson is részt vehetünk.

Kellemes szórakozást és jó munkát kívánok, a játék itt található: http://www.gyakorolj.hu/tarsasjatek/valaszt.php


Ajánlott bejegyzések

 • Személyes találkozás vagy Facebook?

  A legújabb pszichológiai kutatás szerint a facebookos barátok nem pótolhatják az igaziakat. Az emberek boldogabbak, és kétszer annyit nevetnek, amikor szemtől-szemben, vagy webkamerán keresztül beszélgetnek ismerőseikkel, mint amikor a közösségi oldalon...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Offshore az adóparadicsomban

  Időről-időre nagy figyelmet kap a gazdasági-politikai életben az offshore tevékenység, mely egy ideje már hálás téma a magyar közéletben is, abban az értelemben, hogy időnként elő lehet húzni a kalapból, amikor éppen nincs miről beszélni vagy el kell terelni a figyelmet. 

  De hogy...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Energiaerdő egy jó alternatíva!

  Mint ahogy megígértem a most következő blogom, az energiaerdőről, mint alternatív energiaforrásról fog szólni. A tökéletes példa a Mátrai Erőmű ahol, a rekultivált területekre telepítettek energia akácost.

  A Mátrai Erőműnél szakmai gyakorlatom során ismerkedtem meg az...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • A Libamáj Fesztiválról

  Hatodik alkalommal rendezzük meg a Libamájfesztivált, amely számos helyszínt járt meg. A Fesztivál egykoron Orosházáról, a libamáj fővárosából kezdte meg népszerű hódító útját. 2008 óta járt már a Budai Várban is, az elmúlt évtől azonban az Erzsébet tér...

  Bejegyzés elolvasása >>>
 • Versenyben a magyar egyetemisták szolár háza

  E-mailben kaptam egy sajtóközleményt a Café Communications senior ügyfélkapcsolati menedzserétől, Csaba Lajostól.

  Versenyben a magyar egyetemisták szolár háza

  A zsűri...

  Bejegyzés elolvasása >>>

Hozzászólások

Felsofokon.hu © 2010-2015 Felsőfokon.hu Nonprofit KFT | Jogi nyilatkozat