Főoldal » A Forma-1 nagy sztorijai 2013-ban

A Forma-1 nagy sztorijai 2013-ban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2012 minden idők egyik legjobb szezonjaként vésődött a Forma-1 történetébe, ez azonban már a múlt. Vajon az idén mire számíthatunk: megismétlődhetnek a tavalyi izgalmak, lehet újra hét különböző győztese az első hét versenynek, vagy kezdettől néhány szereplősre szűkül a küzdelem? Összegyűjtöttünk tíz érdekes kérdést, amelyre csak a március 17-én rajtoló idény közben fogjuk megkapni a választ. A teljesség kedvéért az év végén majd bezárjuk a kört, külön cikkben térve vissza rá, miként alakult a történet a felvetett szálak mentén.

Beletörik-e a Mercedesbe Hamilton bicskája?

Lewis Hamilton attól tartott, el fogja sírni magát, amikor Brazíliában utoljára szeli át a célvonalat a McLarennel, ettől a traumától azonban egy másikért cserében megkímélte a sors: az idényzáróról Nico Hülkenberggel ütközve kiesett, így a kockás zászló könnypárában elmosódott körvonalait már nem is volt alkalma megpillantani. A búcsú ettől függetlenül megrázóra sikerült, nem utolsósorban azért, mert a mellette egykoron az apafigura szerepét betöltő Ron Dennis a kifelé mutatott filozofikus tárgyilagosság dacára többször is félreérthetetlen jelét adta haragjának. Például egy sokadrangú szponzori rendezvény ürügyén részt sem vett a csapat Hamilton tiszteletére adott partiján.A brit versenyző szakítása a McLarennel 2012 egyik legforróbb témája volt. Vajon élete hibáját követte el, amikor engedett a Mercedes hívásának? Ez csak az idén fog kiderülni – vagy most sem. Bár Hamilton bevallottan egy thaiföldi medence szélén mélázva szánta el magát végleg a váltásra, azt állítja, minden lehetséges következményt körültekintően mérlegelt, és tisztában van vele, hogy a kaland balul is elsülhet. Nem titkoltan azt szeretné véghezvinni, amit egykor elődje, Michael Schumacher a Ferrarival, vagyis a csúcsra akarja kormányozni a Mercedest. De egyfelől tudatában van, hogy az ideje valószínűleg csak 2014-ben, az új turbómotorok bevezetésével jön el, másfelől kellően dörzsölt, hogy tudja: ha szerződésének három éve alatt sem jön össze az áttörés a csapattal, még mindig nem lesz túl öreg az újabb váltáshoz.


Schumacher szerint Hamilton jókor érkezik a Mercedeshez, Martin Brundle pedig meg lenne lepve, ha idén nem nyerne legalább egy nagydíjat a csapattal. Az igazi kérdés azonban nem is ez, hanem inkább az, hogy a McLarennél megszokott kényelmes közegéből kiszakítva képes lesz-e megvetni a lábát. Norbert Haug távozása különösen érzékenyen érintheti, mert ő volt az egyetlen a csapat vezetői között, aki régi ismerősként a támasza lehetett volna a beilleszkedés során. Egy biztos: Hamilton számára a felnőtté válás utolsó lépése, hogy elhagyta a családi fészket, így 2013-ban sorsdöntő év vár rá.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?